Hlavní obsah

Britové se pustili do nudného Klička. Na milión procent bych ho knokautoval! tvrdí rebel Fury

Zápas, který nudil. Ukrajinský superšampión v těžké váze Vladimir Kličko sice v sobotu obhájil všechny své tituly, nicméně dál zůstává trnem v oku některým boxerům, převážně těm z Velké Británie. Někdejší šampión Lennox Lewis svého soka obvinil z toho, že se v ringu choval jako na wrestlingu, Dereck Chisora zase moskevskou bitvu označil za nudu století. Ještě dál zašel další rebel Tyson Fury, podle něj se oba boxeři „objímali jako idioti“.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Vladimir Kličko se raduje z obhajoby svých čtyř mistrovských titulů. V boxerském ringu nenašel šampión těžké váhy už devět let přemožitele.

Článek
Fotogalerie

Sedmatřicetiletý Kličko obhájil tituly organizací WBA, WBO, IBF a IBO a prodloužil svou devítiletou neporazitelnost. Sobotní zápas s Rusem Povětkinem byl podle mnohých odborníků jedním z nejhezčích duelů o titul v těžké váze za poslední roky. Mnozí z nich oceňují aktivitu a výdrž Rusa Povětkina, další zase vyzdvihli Ukrajincovu taktiku.

Takový názor ale nesdílí řada britských boxerů. Lennox Lewis, dřívější šampión těžké váhy, Klička nařkl z toho, že neboxoval jako pravý obhájce titulu. „Byla to zvláštní kombinace boxu a wrestlingu. Vladimir se nechoval jako pravý šampión," tvrdil osmačtyřicetiletý bývalý boxer.

Známý rebel Dereck Chisora, který v únoru 2012 udeřil při vážení staršího z bratrů Vitalije Klička fackou do obličeje, s názorem svého krajana Lewise souhlasil. „Žádný box, chovali se jako na wrestlingu. Byla to nuda století," napsal Chisora na svůj Twitter.

Nejdebilnější zápas v historii

O tom, že na ostrovech nesou kralování ukrajinských bratrů na boxerském trůnu hodně těžce, svědčí také postoj Tysona Furyho. Pětadvacetiletý rodák z Manchesteru neváhal použít několik vulgárních výrazů a alespoň na sociálních sítích hýřil obrovským sebevědomím.

„Viděli jsme jeden z nejdebilnějších zápasů v historii těžké váhy. Oba boxeři se v ringu objímali jako idioti... Kdyby si Vladimir Kličko jednou vybral Tysona Furyho, na milión procent bych ho knokautoval!" odvážně konstatoval irský šampión těžké váhy.

Fury dosud vyhrál všech 21 zápasů, z toho 15 K.O. Více než na vysněný zápas s Kličkem se však musí soustředit na bitvu s Davidem Hayem, která by se měla uskutečnit 8. února příštího roku.

Reklama

Související témata: