Hlavní obsah

Bývalý šampión Lewis si řekl o 100 miliónů dolarů, ale návrat do ringu nechystá

Londýn
Aktualizováno

Boxerští fanoušci se v dohledné době další lahůdky nedočkají. Někdejší profesionální mistr světa v těžké váze Lennox Lewis podle listu Daily Mail uvažoval v 48 letech o návratu do boxerského ringu a o souboji s Vladimirem Kličkem, který má v držení mistrovské pásy organizací IBF, IBO, WBA a WBO. Slavný Brit chtěl za zápas rovných 100 miliónů dolarů, což by byl historický rekord. Později ale svá tvrzení zmírnil.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý šampión Lennox Lewis se byl osobně podívat v Moskvě na bitvu mezi Vladimirem Kličkem a Alexandrem Povětkinem.

Článek

Svou kariéru uzavřel v roce 2003 vítězstvím nad starším z ukrajinské bratrské dvojice Vitalijem Kličkem. O víkendu v Moskvě sledoval zápas Vladimira Klička s Rusem Alexandrem Povětkinem a dostal nabídku, aby se za 50 miliónů dolarů vrátil do ringu.

Boxer souhlasil za podmínky, že promotéři sumu zdvojnásobí. "Taková je teď moje cena jako bývalého mistra světa všech organizací. Ale taky jsem jim řekl, že trénuju a můžu být do půl roku připravený," prohlásil Lewis. Údajně by si mohl vybrat, proti komu z Kličků nastoupí, a raději by boxoval s mladším Vladimirem.

Jenže Lewis nemá v úmyslu boxovat s nikým. "Byla to hypotetická odpověď na hypotetickou otázku, která nijak nesouvisela s realitou. Do ringu se nevrátím, hledám nové talenty," uvedl později na Twitteru.

Pokud by se Lewis přece jen nechal k návratu přesvědčit a podařilo by se mu v titulovém zápasu uspět, vyrovnal by se slavnému Američanovi Georgi Foremanovi. Ten držel pás profesionálního mistra světa těžké váhy rovněž v 48 letech.

Reklama