Hlavní obsah

Baseballisté St. Louis vyhráli třetí zápas finále MLB

St. Louis

Baseballisté St. Louis vyhráli třetí zápas Světové série nad Bostonem 5:4 a ujali se ve finále MLB vedení 2:1. Rozhodující bod získali domácí Cardinals v poslední deváté směně po verdiktu rozhodčích o překážení soupeři.

Foto: Rob Grabowski, Reuters

Běžec Allen Craig se snaží dostat na domácí metu.

Článek

Za stavu 4:4 obsadili hráči St. Louis druhou a třetí metu, odpal Jona Jaye chytil druhý metař Dustin Pedroia a příhozem na domácí metu stihl aut. Chytač Jarrod Saltalamacchi pak hodil míč na třetí metu, ale minul a běžec Allen Craig chtěl vyrazit na domácí metu, jenomže klopýtl o ležícího polaře Willa Middlebrookse.

Craig pokračoval v běhu a byl na domácí metě příhozem vyautován. Rozhodčí ale bod uznali, situaci totiž vyhodnotili tak, že Middlebrooks překážel Craigovi v cestě.

Běžec má vždy přednost

Hráči Red Sox se seběhli okolo rozhodčího na třetí metě Jima Joyce a marně argumentovali, že se mýlí. "Běžec má vždy přednost a tady jasně došlo ke kontaktu, takže nemohl volně pokračovat k domácí metě," vysvětlil Joyce.

Rozhodčí se shodli, že nepamatují, že by některý zápas skončil podobně. St. Louis díky tomu slaví důležitou výhru. Z posledních 12 finále se podle statistik MLB z titulu radoval jedenáctkrát tým, který za stavu 1:1 vyhrál třetí zápas. "Tohle jsme opravdu hodně potřebovali," řekl chytač Yadier Molina, který měl v utkání tři odpaly.

St. Louis v utkání dvakrát vedlo o dva body, ale hosté vždy srovnali, podruhé v osmé směně. Domácí měli dvakrát víc odpalů a na Busch Stadium je hnalo za výhrou 47 tisíc fanoušků. Čtvrtý zápas série na čtyři výhry se bude hrát dnes.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 3. zápas:
St. Louis - Boston 5:4 (stav série 2:1)

Reklama