Hlavní obsah

Baseballisté Bostonu díky homerunu Gomeze vyrovnali finále MLB

Tříbodový homerun Jonnyho Gomese pomohl baseballistům Bostonu Red Sox k výhře nad St. Louis Cardinals 4:2 ve finále MLB. Stav Světové série je díky tomu po čtyřech zápasech vyrovnaný 2:2.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Baseballisté Bostonu se radují z výhry nad St. Louis.

Článek

Gomes se dostal do vnějšího pole až hodinu a půl před zápasem, protože Shane Victorino měl problémy se zády. Rozhodující moment přišel za stavu 1:1 v šesté směně, v níž Gomes odpálil nadhoz Setha Manessa za bariéru a získal tři body.

"Čekal jsem na svoji příležitost tady v Bostonu. Ten start jsem si vybojoval a počkal na svůj nadhoz," řekl Gomez, který do té doby ve finále neodpálil.

"Děti" poslouchaly učitele

Hlavním tahounem Red Sox je první metař David Ortiz. V utkání předvedl tři odpaly ze tří startů a v páté směně měl na lavičce improvizovanou řeč a snažil se spoluhráče vyburcovat. "On je osobnost a hvězda. Když mluvil, tak to bylo, jako by čtyřiadvacet dětí ze školky sledovalo učitele. Jeho řeč měla sílu," prohlásil Gomez.

Domácí baseballisté St. Louis měli dostatek šancí ke skórování, ale dobře rozehranou druhou, čtvrtou ani sedmou směnu s běžcem na druhé metě v body neproměnili. V osmé měli dokonce hráče na třetí metě, jednu od bodu, ale ani ten "domů" nedoběhl. "V útoku nám chyběl finální impulz, který by to zlomil," řekl kouč Mike Matheny.

Pátý zápas se hraje v pondělí znovu v St. Louis a jisté je, že ve středu se série vrátí k šestému duelu do Bostonu. Případný sedmý by se hrál ve čtvrtek v St. Louis.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 4. zápas:
St. Louis - Boston 2:4 (stav série 2:2)

Reklama

Související témata: