Hlavní obsah

Baseballisté Bostonu vyhráli poosmé Světovou sérii MLB

Boston

Baseballisté Bostonu Red Sox vyhráli poosmé v historii a potřetí za deset let Světovou sérii. Ve finále zámořské MLB porazili St. Louis Cardinals 4:2 na zápasy, ten poslední ve středu na domácím hřišti vyhráli 6:1.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Baseballisté Bostonu se radují z výhry Světové série.

Článek

Nejužitečnějším hráčem finále vyl vyhlášen David Ortiz z Bostonu, který odpálil jedenáctkrát z 16 startů a připsal si i dva homeruny. U St. Louis měl takový respekt, že v posledním utkání mu raději úmyslně dali čtyřikrát metu zdarma.

"Pálil jsem dobře. Vím, že jsem silnou zbraní a dělal jsem vše, abych to naplnil, což se mi povedlo. Nejsem tady ale sám a sám bych to nedokázal. Měli jsme letos tým, který měl srdce, a to bylo nejdůležitější," řekl Ortiz, který v dresu Red Sox slavil triumf ve Světové sérii i v letech 2004 a 2007. "To se neomrzí," usmál se.

Konečně oslava doma

Letos ale bylo vítězství přeci jen o něco sladší. Poprvé od roku 1918 totiž vyhrál Boston poslední zápas před domácím publikem. Oslava začala po posledním autu, při kterém nadhazovač Kodži Uehara nepovolil odpálit Mattu Carpenterovi.

Polař Shane Victorino, jenž se do sestavy vrátil po dvou zápasech, které nehrál kvůli zraněným zádům, měl v posledním duelu skvělou formu. Svými odpaly stáhl čtyři ze šesti bodů. "Řekli jsem si že budeme nejlepší a tvrdě jsme na tom pracovali. Teď jsme mistři, to snad není možný!" křičel Victorino nadšeně do kamer.

Loni Boston skončil v Americké lize poslední. V zimě se tým obměnil, přišel nový manažer a letos soutěž ovládl. To v minulosti dokázala jen Minnesota Twins.

Poražený odcházel se vztyčenou hlavou

Vítězství ve Světové sérii je navíc pro město, v kterém v dubnu vybuchla při maratónu bomba, o to emotivnější. "Chtěli jsme, aby tady byl v těžkých časech každý pyšný na jejich tým a snad se nám to povedlo," řekl hráč Dustin Pedroia.

Baseballisté St. Louis útočili na svůj dvanáctý titul, ale prohráli s Bostonem jako v roce 2004. "Řekl jsem hráčům, ať odejdou s hlavou vztyčenou, rozhodně se nemají za co stydět. Zaslouží si za sezónu uznání," řekl kouč Cardinals Mike Matheny.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 6. zápas:
Boston - St. Louis 6:1
(konečný stav série 4:2)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články