Hlavní obsah

VIDEO: Kanada se pochlubila olympijským oblečením. Čekají se medailové žně

Toronto

Jedna z velmocí zimních sportů Kanada už se pochopitelně nemůže dočkat olympijských her v Soči. Jako předkrm natěšeným sportovním fanouškům nachystal tamní olympijský výbor v Torontu přehlídku oficiálního oblečení, které budou sportovci země javorového listu při hrách v Rusku nosit.

Kanada představila olympijskou kolekci do SočiVideo: Reuters

 
Článek

Kanaďané se poučili z kritiky z posledních her, kdy vzbudil vlnu nevole fakt, že oblečení pro jejich reprezentanty bylo vyrobeno v Číně. Tentokrát v Torontu hrdě představili kolekci domácí firmy Hudson's Bay Co. stoprocentně vyrobenou v Kanadě.

Nicméně její repliky, které si bude moct koupit veřejnost, se vyrábějí z větší části v zahraničí, převážně opět v Číně.

Je velmi pravděpodobné, že kanadské olympijské oblečení vyvedené pochopitelně v národních barvách bude během her hodně na očích. Sportovně-analytická společnost Infostrada Sports předpovídá Kanadě zisk 34 medailí a celkové třetí místo v pořadí národů za Norskem a USA.

Nicméně zřejmě v nejprestižnější disciplíně pro tuto zemi, tedy mužském ledním hokeji, analytici z nizozemské společnosti medailový zisk nepředpokládají, přestože zámořská velmoc bude obhajovat zlato z Vancouveru.

Reklama

Související témata: