Hlavní obsah

VIDEO: Boxer Mago po brutální řeži s Pérezem prodělal mrtvici. V umělém kómatu bojuje o život

Strhující, úchvatné a zároveň drsné záběry bitvy mezi Kubáncem Mikem Pérezem a Rusem Magomedem Abdusalamovem už obletěly celý svět. Oba soupeři se střetli v noci ze soboty na neděli v newyorské Madison Square Garden a tento zápas bohužel nezůstal bez následků. Z vítězství se sice radoval „rebel“ Pérez, avšak jen několik hodin po zápase se veškerá pozornost soustředila na Rusa. Mago totiž dobojoval zápas se zlomenou rukou i nosem, mnohem vážnější však byla krevní sraženina na mozku. Abdusalamov je v umělém kómatu a bojuje o život.

Boxerský souboj Pereze s Abdusalamovem.

 
Článek

Brutální souboj. Tímto titulkem zhodnotil britský list Daily Mail ostře sledovaný zápas, který si nenechal ujít ani velikán a šampión v těžké váze Vladimir Kličko.

Oba boxeři svedli těžký desetikolový souboj, Mago ho za ovací publika sice dokončil, ale už od třetího kola bylo zřetelné, že tahá za kratší provaz. Šrámy, krvavá zranění v obličeji, zlomenina ruky a nosu, ale především bolest hlavy. Jen několik hodin po pekle v ringu si Rus stěžoval na bolest hlavy a tak po své první profesionální porážce navštívil newyorskou Rooseveltovu nemocnici. Vyšetření odhalilo sraženinu na mozku a verdikt lékařů byl jasný - okamžitá operace!

Dvaatřicetiletý Mago po zákroku ještě prodělal mrtvici a momentálně je v kritickém stavu. Doktoři ruského boxera udržují v umělém spánku. Celý boxerský showbyznys už mu vyjádřil podporu a doufá v jeho brzké uzdravení.

„Myslím na něj, modlím se. Boxoval jako skutečný bojovník. Jsem rád, že jsem vyhrál, ale teď nemyslím na nic jiného, než na Magovo zdraví," uvedl osmadvacetiletý Pérez. I kdyby se Abdusalamov zcela uzdravil, jeho návrat do ringu je téměř vyloučený.

Reklama