Hlavní obsah

Varování pro Haye! Lékaři boxerovi důrazně řekli, aby už do ringu nevkročil

Bývalý mistr světa v těžké váze David Haye má za sebou rozsáhlou operaci pravého ramene, po níž mu lékaři doporučili, aby s boxem skončil. Třiatřicetiletý Brit zatím zrušil plánovaný zápas s krajanem Tysonem Furym, s kterým se měl utkat 8. února v Manchesteru. Víc se ke své budoucnosti nevyjádřil.

Foto: Facebook

David Haye (vlevo) odešel z posledního souboje s Kličkem poražen.

Článek

"Je to pro mě rána. Takhle jsem letošní rok zakončit nechtěl. Asi mi to nebylo souzeno," komentoval odřeknutí souboje Haye, jenž podstoupil pětihodinový chirurgický zákrok v Německu. "Možná mi boxerští bohové naznačují, že už toho bylo dost. Ta operace a její následky jsou hořkou pilulkou, protože jsem měl opravdu pocit, že mám ještě co nabídnout," uvedl bývalý šampión organizace WBA.

O titul přišel předloni v říjnu v souboji s Ukrajincem Vladimirem Kličkem a tři měsíce nato oznámil konec kariéry. Do ringu se ale vrátil a loni porazil krajana Derecka Chisoru. Letos kvůli zdravotním potížím zrušil už zápas s Němcem Manuelem Charrem a také první termín souboje s Furym, který byl plánován na konec září.

Reklama

Související témata: