Hlavní obsah

Dámská volenka. Kiki a Maki si vybírají soupeřky, které vezmou na soustředění

Praha

Rostoucí renomé nejlepší české dvojice Kristýna Kolocová a Markéta Sluková v beachvolejbalovém světě dokumentují i plány na zimní soustředění v Jihoafrické republice. Pátý pár z londýnské olympiády - známý jako Kiki a Maki - se teď může téměř prohrabovat nabídkami elitních týmů, které by se chtěly připravovat po jejich boku.

Foto: Petr Horník, Právo

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová (vpravo) s Markétou Slukovou.

Článek

„Vypadá to, že pojedeme s německou dvojicí Ludwigová, Walkenhorstová, čtvrtým párem světového žebříčku, a ještě Italkami nebo Slovenkami. Holky si vyberou,“ hlásí rakouský kouč dvojice a životní partner Slukové Simon Nausch.

Velká změna

„Je to pro nás velká změna. Tři čtyři roky zpátky jsme přemítaly koho oslovit a jestli to není hloupé. Teď se můžeme domluvit téměř s kýmkoliv a vybírat si, jestli se nám s tím týmem trénuje dobře a kdo je nám milejší po osobnostní stránce,“ pochvaluje si Kolocová. „Je jedno, z jaké jsou země, ale je dobré, abychom si sedly lidsky,“ připomíná.

Rozhodnutí o sparingpartnerkách zatím nepadlo. „Máme ještě pár týdnů na rozmyšlenou, pak někoho vylosujeme,“ vtipkuje Sluková. „S Němkami asi pojedeme a máme i dobrý vztah s holkami ze Slovenska Dubovcovou a Nestarcovou,“ dodává.

Skrývat se nebudou

Obavy, zda společným tréninkem zbytečně neodhalí turnajovým soupeřkám něco ze své kuchyně, jsou na místě jen částečně. „Tréninky máme i individuální, ale herní věci se nedají dělat bez soupeřek. Nemůžeme trénovat jenom proti Simonovi, protože není ženská a není dva,“ usmívá se Kolocová.

Obezřetnost je ale na místě. „Pozvaly nás k sobě do centra Brazilky. Mají nás rády, ale také chtějí vědět, proč holky tolik vyhrávají. Jenže mají devět koučů, my bychom nevěděli, kdo nás sleduje a co chtějí okopírovat,“ obává se Nausch.

Reklama