Hlavní obsah

Brazílie zveřejnila rozpočet na polovinu infrastruktury pro OH

Rio de Janeiro

Brazílie utratí přibližně 5,6 miliardy realů (přes 46 miliard korun) za realizaci poloviny projektů na vybudování infrastruktury pro olympijské hry, které bude v roce 2016 hostit Rio de Janeiro. Vyčíslení nákladů zveřejnil olympijský úřad, který koordinuje plánovaní.

Foto: Stringer/brazil, Reuters

Dostavba Arény da Baixada v Curitibě.

Článek

Celkové náklady na infrastrukturu zatím nejsou známy a jejich výši si nikdo netroufá odhadnout. Připraveno je totiž zatím jen 24 z celkem plánovaných 52 projektů.

Zveřejnění předpokládaných nákladů bylo netrpělivě očekáváno poté, co organizační výbor minulý týden oznámil, že provozní rozpočet OH v Riu de Janeiro, který nezahrnuje výdaje na stavbu sportovišť, infrastruktury či na bezpečnost, bude činit sedm miliard realů. Oproti původnímu rozpočtu při kandidatuře v roce 2009 se částka zvýšila o 27 procent.

Utrácení přitom v zemi vyvolává stále ostřejší protesty. V případě fotbalového mistrovství světa, které bude Brazílie hostit letos v létě, došlo k překročení rozpočtů několikrát, projekty mají velká zpoždění a přípravy provázejí demonstrace.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články