Hlavní obsah

Konečný po trablech znovu vyrazí do ringu, čeká ho titulový zápas v USA proti Quillinovi

Praha
Aktualizováno

Nejlepší český profesionální boxer současnosti Lukáš Konečný se opět utká o titul mistra světa. Ve Washingtonu nastoupí v sobotu 19. dubna proti domácímu Peteru Quillinovi a ve hře bude pás šampióna organizace WBO ve střední váhové kategorii. Termín zápasu zveřejnil web boxrec.com, zástupci obou boxerů jej ale zatím oficiálně nepotvrdili.

Foto: Jitka Stupková

Český boxer Lukáš Konečný při zápase o titul mistra Evropy proti Francouzi Achourovi.

Článek

Konečný před časem přiznával, že jej trápí zdravotní problémy. Nevěděl, čím jsou způsobeny.

Pětatřicetiletý český boxer o pás světového šampióna bojoval již třikrát v kariéře, nikdy jej ale nezískal. A ani tentokrát nebude favoritem. Třicetiletý Quillin ještě v profesionálním ringu neprohrál a je držitelem pásu mistra světa WBO.

Český boxer má na kontě 54 utkání mezi profesionály, z nichž 50 vyhrál. Všechny čtyři porážky si připsal v titulových duelech, naposledy podlehl v říjnu 2012 Zaurbeku Bajsangurovi z Ruska.

Následně se rozhodl opustit lehkou střední váhu a zamířil o kategorii výš. Cílem jeho manažerské stáje SES Ulfa Steinfortha bylo zajistit Konečnému další titulový zápas, což se podle všeho podařilo. Naposledy dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa nastoupil loni v červenci v Drážďanech proti Moezi Fhimovi z Francie a obhájil pás evropského šampióna WBO.

Poté měl delší dobu zdravotní problémy se zrakem, ale nyní už by měl být v pořádku a podle svých vyjádření na sociálních sítích je opět v tréninku a postupně upravuje váhu. Není vyloučeno, že souboj s Quillinem bude pro Konečného posledním v aktivní kariéře.

Reklama

Související témata: