Hlavní obsah

Faltejsek byl v Cheltenhamu sedmý při triumfu Lorda Windermerea

Kůň Lord Windermere se stal s žokejem Davym Russellem překvapivým vítězem Zlatého poháru v Cheltenhamu. Český jezdec Jan Faltejsek, dvojnásobný vítěz Velké pardubické, dokončil prestižní překážkový dostih na 5300 metrů s nejstarším koněm na startu Knockara Beau na sedmém místě.

Článek

Osmiletý irský valach Lord Windermere se dlouho držel vzadu a nezdálo se, že vyhraje. V závěru ale předvedl skvělý finiš a podél bariéry se prodral k výhře. Druhý byl On His Own a třetí The Giant Bolster. "Klobouk dolů před koníkem. Celý rok takovýhle dostih nepředvedl," řekl BBC žokej Russell.

Po doběhu byl podán protest, ale rozhodčí potvrdili výsledky v cíli s verdiktem, že Lord Windermerea na posledním skoku nikoho ze soupeřů neohrozil. "Oddechl jsem si, protože to čekání bylo nervy drásající. Už můžu slavit," řekl Russel.

Předloni dojel Faltejsek s dnes už jedenáctiletým Knockara Beau šestý a letos dobře začal. Po startu šli do vedení, které ale podle očekávání neudrželi. Postupně se propadli do středu pole a v konkurenci třinácti koní doběhli sedmí.

Překážkový dostih Zlatý pohár v Cheltenhamu (5300 m):
1. Lord Windermere (ž. Russell)
2. On His Own (Casey)
3. The Giant Bolster (Scudamore)
...7. Knockara Beau (Faltejsek).

Reklama

Související témata: