Hlavní obsah

Stolní tenistky mají na MS družstev ve skupině Hongkong

Tokio

Stolní tenistky budou na mistrovství světa družstev v Tokiu hrát v elitní divizi ve skupině D, kam byly v sobotu nalosovány spolu s Hongkongem, Německem, Ukrajinou, Srbskem a Chorvatskem. Šampionát se bude hrát od 28. dubna do 5. května. Čeští muži spadající do nižší druhé divize jsou ve skupině E, v níž bude jejich nejtěžším soupeřem Belgie.

Foto: www.ittf.com

Renata Štrbíková.

Článek

Svěřenkyně trenéra Pavla Krpce vstoupí do turnaje zápasem s největším favoritem skupiny Hongkongem. K favoritkám skupiny patří i Němky. „O třetí místo se bude ucházet zbytek týmů. Jako nejsilnějšího protivníka v boji o třetí příčku vidím Ukrajinu s Pesockou a Bilenkovou v sestavě. Myslím si, že je to pro nás poměrně přijatelný los a o třetí postupové místo se popereme,“ řekl Krpec na svazovém webu.

Vítězné celky ze čtyř skupin postoupí přímo do čtvrtfinále, družstva z druhých a třetích míst ve skupinách čekají osmifinálové zápasy.

Původně se čekalo, že v elitní divizi budou i muži, ale před losem si pohoršili ve světovém žebříčku družstev a mezi 24 týmů se o jedno místo nevešli. „Jsem z toho zklamaný,“ řekl kouč Josef Plachý. O návrat do mistrovské divize budou Češi hrát ve skupině E s Kanadou, Indonésií, Nigerií, Belgií a Bosnou a Hercegovinou. „Nemůžeme mít jiný cíl, než návrat mezi elitu. Nejsilnějším protivníkem bude Belgie, tedy pokud do Tokia přicestuje i Jean-Michel Saive,“ řekl Plachý.

Na minulém světovém šampionátu družstev v Dortmundu 2012 skončily české stolní tenistky osmnácté a muži obsadili 23. příčku. Oba tituly získala Čína.

Los MS družstev v Tokiu:
Muži:
Mistrovská divize:
Skupina A: Čína, Rakousko, Rusko, Brazílie, Polsko, Srbsko.
Skupina B: Německo, Hongkong, Chorvatsko, Singapur, Dánsko, Ukrajina.
Skupina C: Japonsko, Portugalsko, Francie, Řecko, Rumunsko, Maďarsko.
Skupina D: Jižní Korea, Tchaj-wan, Švédsko, Bělorusko, Španělsko, KLDR.
Druhá divize:
Skupina E: ČR, Kanada, Indonésie, Nigerie, Belgie, Bosna a Hercegovina.
Ženy:
Mistrovská divize:
Skupina A: Čína, KLDR, Rumunsko, Polsko, Slovensko, Rakousko.
Skupina B: Japonsko, Tchaj-wan, Maďarsko, Bělorusko, USA, Austrálie.
Skupina C: Jižní Korea, Singapur, Rusko, Nizozemsko, Francie, Lucembursko.
Skupina D: Hongkong, Německo, Ukrajina, ČR, Srbsko, Chorvatsko.

Reklama