Hlavní obsah

Jágr v kimonu? V jeho věku tak dobrý nebudu, usmíval se mimozemšťan Krpálek

Praha

Se šrámy na čele, nikoliv vinou bouřlivých oslav, dorazil do Prahy dvojnásobný judistický mistr Evropy Lukáš Krpálek. „Tohle mám z finále a tenhle na spánku už jsem si udělal v prvním zápase,“ identifikoval své odřeniny. To byly ale drobností oproti zranění ramene, které ho před šampionátem v Montpellieru na šest týdnů vyřadilo z tréninku.

Krpálek po návratu do Prahy.Video: Sport.cz

 
Článek

O to obdivnější sklízel Krpálek reakce na svůj triumf. „Po takovém výpadku obhájit zlato? Pro mě je Lukáš mimozemšťan,“ prohlásil jeho kouč Petr Lacina.

„Pro české judo je takovým Jágrem v kimonu,“ vystihl Krpálkovo postavení svazový předseda Jiří Dolejš. „Jágr? To nevím, určitě v jeho věku takové výkony podávat nebudu,“ ošíval se samotný judista.

Přidá v regeneraci

Krpálek má už ve 23 letech dvě evropská zlata a stejný počet světových bronzů, už teď cílí na olympiádu v Riu. Vedle úspěchů si ale připisuje i zranění, která brzdí jeho slibnou kariéru.

„Regenerace by mohlo být daleko víc, pokusím se to změnit. Třeba kvůli zádům cvičím po každém tréninku a dost mi to pomohlo,“ pochvaluje si.

Reklama

Související témata: