Hlavní obsah

Fenomenální plavec Phelps ovládl už druhý závod po svém comebacku

Nejzářivější olympijská hvězda všech dob je očividně v plné síle zpět. Plavec Michael Phelps krátce po svém comebacku oslavil první triumf. Osmadvacetiletý Američan v pátek na Grand Prix v Charlotte vyhrál závod na 100 metrů motýlek. Časem 52,13 sekundy porazil o téměř šest desetin druhého Bělorusa Pavla Sankoviče.

Foto: Jeremy Brevard, Reuters

Plavecký fenomén Phelps po svém comebacku rychla nabírá dřívější formu.

Článek

Phelps dosáhl naprosto stejného času jako při svém prvním závodu po bezmála dvouleté pauze, na konci dubna tehdy prohrál v Mese jen s další americkou hvězdou Ryanem Lochtem.

„Je to prima vidět u svého jména zase jedničku. Tohle je poprvé od doby, co jsem zpátky. Snad těch prvních míst přibude pěkná řádka," uvedl majitel 18 zlatých olympijských medailí, který po hrách v Londýně oznámil konec kariéry, ale nyní se rychle dostává zpět do formy.

V pátek absolvoval i rozplavbu na 200 metrů volný způsob a splnil limit pro účast na americkém šampionátu. Do finále na této trati už nenastoupil.

S Lochtem tentokrát síly nezměřil, neboť jeho dlouholetý rival se zotavuje po zranění kolena a závody sledoval jen z tribuny. Na otázku, zda by Phelpse porazil, pětinásobný olympijský vítěz se smíchem odpověděl: „Ne, vždyť mám na noze ortézu."

Reklama