Hlavní obsah

Squashistka Fialová má další bronz z mistrovství Evropy

Squashistka Lucie Fialová získala podruhé v kariéře bronzovou medaili na mistrovství Evropy. Na šampionátu ve Valenciennes porazila v utkání o třetí místo stejně jako předloni v Helsinkách Švýcarku Gaby Huberovou 3:1 na sety.

Článek

Pětadvacetiletá Fialová si připsala letos už druhý medailový úspěch na kontinentálním mistrovství. Před měsícem vybojovala rovněž bronz na šampionátu družstev společně s Olgou Ertlovou a Annou Klimundovou.

Z ME jednotlivců mají čeští squashisté díky Fialové třetí medaili. O premiérový úspěch se zasloužil Jan Koukal, který se stal v roce 2005 v Praze vicemistrem Evropy.

V semifinále Fialová podlehla hladce ve třech setech hlavní favoritce soutěže Camille Sermeové z Francie. Proti světové pětce uhrála jen čtyři body ve druhém setu. Sermeová po finálovém vítězství nad Dánkou Line Hansenovou získala třetí titul za sebou.

Ertlová obsadila ve Valenciennes šesté místo. Nejlepší z českých mužů Petr Martin skončil na jedenácté příčce. Evropským šampionem se stal již poosmé Francouz Grégory Gaultier.

Reklama

Související témata: