Hlavní obsah

VIDEO: Landu čeká další výzva, souboj na galavečeru thajského boxu

Praha

Již ve čtvrtek 12. června čeká všechny příznivce thajského boxu galavečer Gibu Fight Night se zajímavým obsazením. Hlavní hvězdou bude český zpěvák Daniel Landa alias Žito, který se utká s bývalým profesionálním šampiónem Rikou Immonenem z Finska. Celá akce startuje od 17 hodin v pražské Tipsport areně.

Rozhovor s Danielem Landou.Video: Sport.cz

 
Článek

Landa se věnuje thajboxu několik let a čtvrteční vystoupení proti Immonenovi je v pořadí třetím z jeho sedmi oznámených „kejklí" projektu Žito Mystery Show. „Moc se těším. Je to radost, že skoro ve 46 letech si to můžu dovolit," řekl Landa pro Sport.cz.

Čtyřicetiletý Fin Immonen má v ringu odboxováno 46 zápasů s bilancí 37 výher, 5 porážek a čtyř remíz. Landu čeká premiéra. „Šanci na výhru mám asi 20 procent, ale prohrát jsem nepřišel. Jdu si to užít," uvedl Landa, který se v posledních týdnech připravoval dvakrát denně přímo v Thajsku.

Gibu Fight Night přivede do Tipsport areny přivede i další thajboxery. Diváci se tedy mohou těšit na vzrušující atmosféru, napínavé souboje, tvrdé a přesné výměny.

Co je to thajský box?
Jeden z nejtvrdších bojových sportů vůbec. V zápasech, které jsou na pět kol po třech minutách, se používají údery rukou, loktů, kolen a nohou. Na rozdíl od jiných sportů je thajský box plnokontaktní, mimo hlavy a těla se útoky vedou také na nohy, povoleny jsou i různé strhy, shozy a typické úchyty v klinči. Bojovníci nastupují k zápasu bosí, vybaveni jen několika chrániči.

Reklama

Související témata: