Hlavní obsah

Veslařský kanál v Račicích bude v zajetí triatlonistů

Praha

Tuto neděli 15. června bude veslařský kanál v Račicích patřit triatlonistům. Koná se tam třetí díl Českého poháru v olympijském triatlonu. Bojovat se bude na olympijských tratích 1,5 kilometru plavání, 40 kilometrů na kole a 10 kilometrů běhu.

Foto: SLČR

Triatlonový závod - ilustrační foto.

Článek

Plavání proběhne ve veslařském kanále, kde triatlonisté poplavou pořád rovně, jako kdyby byli v nekonečném bazénu. A jak už se pořadatelé v minulosti přesvědčili, toto řešení má obrovské výhody i pro diváky. Ti si podél tratě mohou udělat procházku a přitom sledovat, jak si jednotliví závodníci vedou.

„Nehrozí rvačky na otočkách, bloudění, proudy a podobně," řekl ředitel závodu Martin Dvořák ze společnosti SportGroup.cz. „Kolo je po silnici bez jakéhokoliv provozu a bez jakéhokoliv převýšení. Jede se bez povoleného háku, pěkně za své. Výhodné je to, že závodníky uvidíme mnohokrát projíždět. Jede se osm kol. Běh je ve čtyřech kolech a z větší poloviny se jedná o terén v lese," dodal Dvořák.

Závod je určen pro všechny věkové i výkonnostní kategorie od žáčků po dospělé a nechybí ani oblíbená kategorie Rodin. Start žákovských kategorií, které mají pochopitelně menší závodní objemy, je v 10:00. Junioři a dorostenci pojedou na tratích sprintu a odstartují ve 12:30. Hlavní závod pak bude odstartován ve 14:30.

Reklama