Hlavní obsah

Ragbisté Pragy jsou mistry, ve finále zdolali Spartu

Praha

Ragbyovými mistry ČR jsou hráči Pragy Praha, kterým se podařilo zvítězit ve finále play off nad Spartou Praha 23:10. Ve 129. vzájemném ligovém utkání potvrdili vítězové svoji jarní neporazitelnost.

Foto: Petr Skála

Pragovka je mistrem!

Článek

Praga se ujala vedení již ve druhé minutě, kdy kapitán Petr Čížek proměnil trestný kop, jenže v 18. minutě sparťan Pavel Vokrouhlík vyrovnal stejným způsobem. Kapitán Sparty Vokrouhlík byl i koncovým hráčem akce, z které v 28. minutě padla pětka Sparty, která rázem po proměněném kopu vedla 10:3. Těsně před koncem prvního poločasu však borci Pragy stačili vyrovnat. Po akci roje položil důležitou pětku rváček Jiří Frank. Po pětce následný kop proměnil Čížek a tím oba celky měly srovnané skóre.

Po změně stran neuplynuly ani tři minuty, a Praga již vedla. Z rojníků se v brakovišti jako poslední dotkl míče opět Frank a kop po pětce opět proměnil Čížek. Pak už za Pragu bodoval z dálky jen její kapitán. Proměnil dva trestné kopy a rozhodl tak o vítězství svého týmu, který se stal mistrem poprvé od roku 2002.

Rojníci nebyli k udržení

"Finále každopádně hrály dva nejlepší české týmy a Praga jej vyhrála, neboť měla lepší fyzičku a dobře jsme i ke konci prostřídali hráče v roji. Mám radost, že nás na jaře nikdo neporazil a jen ve finále jsme nedali tradiční čtyři a více pětek jako v ostatních zápasech," pochvaloval si Eduard Krützner, trenér Pragy.

"Prohra je pro nás zklamání. Praga však byla lepší. Těžko jsme soupeře bránili a zejména v roji byli hráči Pragy k neudržení. Náš cíl na začátku soutěže byl dostat se do finále a to se nám nakonec povedlo," reagoval Antonín Brabec, trenér Sparty.

Jediným hráčem letošního  finále, který získal třetí zlatou medaili, byl pilíř Václav Zelenka. Ten se poprvé radoval již v roce 1992 jako osmnáctiletý z titulu mistra Československa. Tehdy byl mistr vítěz zakládní části. Zelenka za Pragu hrál ve vítězném finále play off v roce 2002 a nyní po dvaadvaceti letech od první medaile slavil své třetí zlato. "Jsem hrajíci historie pragováckého ragby," poznamenal Zelenka pro ragbyový magazín Českéragby.cz.

Finále play off ragbyové extraligy:
Praga Praha - Sparta Praha 23:10 (10:10)
Body: Čížek 13, Frank 10 - Vokrouhlík 10. Pětky: 2:1. Rozhodčí: Tůma, Heřman, Haitman. Diváci: 1000.
Konečné pořadí extraligy:
1. Praga Praha,
2. Sparta Praha,
3. Slavia Praha,
4. Říčany,
5. Tatra Smíchov,
6. Vyškov,
7. Dragon Brno,
8. Bystrc (sestupuje, v příštím ročníku ji nahradí Sokol Mariánské Hory).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články