Hlavní obsah

Kostelecký má bronz z brokařského ME, junioři týmový titul

Sarlóspuszta

Olympijský vítěz David Kostelecký vybojoval na mistrovství Evropy v brokové střelbě bronzovou medaili v disciplíně trap. V duelu o třetí místo porazil vítěze kvalifikace Srba Antona Glasnoviče. Titul v maďarské Sarlóspusztě získal Rakušan Andreas Scherhaufer, v souboji o zlato porazil Itala Massima Fabbriziho, který zopakoval loňské druhé místo.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Střelec David Kostelecký.

Článek

Šampión z Pekingu Kostelecký má z kontinentálního mistrovství premiérový seniorský bronz, už byl ale třikrát druhý (1998, 2008 a 2011) a z roku 2002 má ve sbírce titul.

V Maďarsku v třídenní kvalifikaci udělal čtyři chyby a postoupil z pátého místa do semifinále. Lepší výkony předvedli jen dvojnásobný mistr světa a stříbrný medailista z londýnské olympiády Fabbrizi a zejména Glasnovič, kterému ulétl jediný terč.

V semifinále Kostelecký útočil na finále, ale druhá chyba v předposlední ráně jej poslala jen do boje o bronz, v němž pak porazil Glasnoviče 14:12.

Kosteleckého kolegům Jiřímu Liptákovi a Jiřímu Gachovi se závod nepovedl, družstvo tak skončilo až osmé s mankem 18 bodů na vítězné Italy. Zato junioři Josef Navrátil, Pavel Vaněk a Vladimír Štěpán týmovou soutěž ovládli o dva body před Slováky. Vaněk přidal individuální bronz a Navrátil šesté místo v semifinále.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě z brokových zbraní v Sarlóspusztě (Maďarsko):
Muži - trap:
Finále: Scherhaufer (Rak.) - Fabbrizi (It.) 13:11,
o 3. místo: Kostelecký (ČR) - Glasnovič (Chorv.) 14:12,
v kvalifikaci 36. Lipták, 50. Gach (oba ČR).
Družstva:
1. Itálie (Fabbrizi, De Filippis, Pellielo) 364
2. Polsko 357
3. Chorvatsko 353
...
8. ČR 346
Junioři - trap:
1. Da Silva Teixeia (Portug.)
...
3. Vaněk
6. Navrátil
v kvalifikaci 9. Štěpán (všichni ČR).
Družstva: 1. ČR 342.

Reklama

Související témata: