Hlavní obsah

Bednu beru, čas mě zklamal, přiznala bronzová Sáblíková

Berlín/Praha

Třetí místo obsadila česká rychlobruslařka Martina Sáblíková v pátečním závodě na tři kilometry na berlínském oválu. Porazily ji dvě nizozemské závodnice Ireen Wüstová a Marije Jolingová. Seriál Světového poháru však vede dál. „Bednu beru, medaile je medaile, ale dosažený čas mě zklamal,“ přiznala v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Martina Sáblíková skončila na trojce v Berlíně na bronzovém stupínku, podle svých slov ještě musí dohnat tréninkové manko.

Článek

Do telefonu pokašláváte, napadla vás viróza?

Ne, to ne. To je takový běžný kašel po závodě, ten se brzy srovná.

V závodě na tři kilometry jste skončila v Berlíně třetí. Cítíte radost, nebo zklamání?

Spokojená jsem s bednou, i za třetí místo je medaile. Zklamaná jsem z dosaženého času. Myslela jsem na čas okolo 4:03, ale bylo to 4:05. On by mi ani ten čas, který jsem si přála, zřejmě nestačil na lepší než třetí místo. V každém případě jsem chtěla jet rychleji.

V závěru bylo vidět, jak strašně moc chcete, ale už nedokážete zrychlit. Čím to?

Mám tréninkové manko po cyklistické sezóně. Nestihli jsme odjet v přípravě všechno, co jsem potřebovala. Je to znát právě v závěru. Držím v závodě dobré časy, ale v posledních dvou kolech už to prostě nejde.

Sezóna se blíží teprve polovině. Dá se s tím něco dělat?

Potrénovat v závěru prosince a hlavně v lednu. Dohnat to manko nebude až takový problém, i když je dost velké. Ale nestěžuju si, bedna je pořád bedna a jsem nahoře, i když vím, že to z mojí strany není úplně dobré, co předvádím na ledě.

Vy jste měla v hledišti opět svůj fanklub. Motivoval vás?

Strašně moc! Ohromně mi fandili, hnali mě dopředu. Chtěla jsem zajet co nejlepší čas i kvůli nim.

V poslední rozjížďce jste ale výrazně porazila domácí Claudii Pechsteinovou. Čekala jste takový rozdíl?

Musím říct, že to mne překvapilo ze všeho nejvíc. Vítězství Ireen Wüstové na trojce nepřekvapí nikoho, ale od Pechi jsem čekala, že bude rychlejší.

Porazila vás i další Nizozemská závodnice Marijen Jolingová. Je to nová hvězda?

Úplně nová ne, ale letos má výbornou formu. Porazila mě už před startem sezóny v Inzelu.

Co vás v Berlíně ještě čeká?

Trenér Petr Novák mě přihlásil na sobotní kilometr a závod družstev, v neděli pak na patnáctistovku a závod s hromadným startem. Uvidím, co pojedu. Nejspíš vynechám některý ze sobotních závodů. Nohy bolí, rozhodneme se ráno.

První část sezóny skončí příští týden v Heerenveenu. Už se těšíte na konec?

Docela ano, ale Heerenveen je Mekka rychlobruslení, tam se vždycky těším. Tři kilometry proti Ireen Wüstové, to bude mazec. Teprve pak se vrátím domů na Vánoce a dostanu se k dohánění toho manka.

Reklama