Hlavní obsah

Ocelové kladivo v akci! Kličkův hák v duelu s Pulevem vyhlásili v zámoří knokautem roku

Boxerský král těžké váhy Vladimir Kličko se dočkal v zámoří ocenění. Ukrajincův drtivý levý hák, jímž loni v listopadu v Hamburku při obhajobě titulu organizace IBF v pátém kole srazil na podlahu ringu bulharského vyzyvatele Kubrata Puleva, vyhlásila americká televizní společnost ESPN knokautem roku.

Kličko knokautoval Puleva

 
Článek

Osmatřicetiletý Kličko absolvoval úspěšnou obhajobu už posedmnácté, zbavil Puleva mýtu neporazitelnosti a v 66. profesionálním souboji v kariéře si připsal 63. výhru, z toho třiapadesátou KO. V držení má i mistrovské pásy WBA, WBO a IBO.

Příští zápas už „Doktor Ocelové kladivo", jak se mladšímu z bratrů Kličkových přezdívá, odboxuje jako novopečený otec. Minulý měsíc jeho snoubenka americká herečka a modelka Hayden Panettiereová přivedla na svět dcerku.

A boxerští fanoušci už se mohou těšit. Více než deset let trvající Kličkovu nadvládu by rád ukončil třetí borec žebříčku organizace WBC, o osm let mladší a dosud neporažený americký boxer Bryant Jennings. Předpokládaný termín zápasu: 25. dubna. Dějiště: New York.

Reklama