Hlavní obsah

Bulharský vzpěrač Dobrev zemřel ve věku 35 let

Sofia

Bulharský olympijský vítěz ve vzpírání z roku 2004 Milen Dobrev byl nalezen mrtev ve svém domě v Plovdivu. Podle prvních informací zemřel pětatřicetiletý vzpěrač bez cizího zavinění. Příčinu smrti určí až nařízená pitva.

Foto: Profimedia.cz

Bulharský olympijský vítěz Milen Dobrev zemřel ve věku 35 let.

Článek

Tragédii v sobotu oznámilo bulharské ministerstvo vnitra. "Na těle nebyly žádné známky násilí, příčina smrti není jasná," řekla mluvčí ministerstva.

Dobrev triumfoval na olympijských hrách v Aténách v kategorii do 94 kilogramů. Zlato získal také v roce 2003 na světovém šampionátu, na kontě má i dva kontinentální tituly. Kariéru ukončil před olympijskými hrami 2008 v Pekingu, protože se nedokázal po sérii zranění vrátit do formy.

Bulharští vzpěrači získali od roku 1972 celkem jedenáct olympijských titulů, svůj sport ale poznamenali i řadou dopingových skandálů. O poslední se postarala jedenáctka reprezentantů včetně tří mistrů Evropy, která měla začátkem března v přípravě na kontinentální šampionát pozitivní test na anabolický steroid stanozolol. Vzpěračská velmoc proto nebude mít zastoupení na dubnovém mistrovství Evropy v Tbilisi.

Reklama

Související témata: