Hlavní obsah

Golem dohlédne na evropský šampionát vozíčkářů v ragby

Golem, jako symbol síly, s níž se člověk dokáže poprat s osudem, bude dohlížet na evropský šampionát skupiny B ragby vozíčkářů, které poprvé v historii hostí od 12. do 18. dubna Praha. Hlavním dějištěm zápasů osmi týmů bude areál VŠE na pražském Třebešíně. Dva nejlepší týmy z Prahy postoupí na zářijové mistrovství Evropy elitní skupiny, v němž si to rozdají o titul evropských šampiónů, a hostit ho bude Finsko.

Foto: Sport.cz

Ragby vozíčkářů na ilustračním snímku.

Článek

Český ragbyový svaz vozíčkářů nominoval desetičlenný tým, jehož cílem je postup mezi elitu. Oporami jsou především hrající trenér David Lukeš, kapitán týmu Petr Oppenauer, jeho zástupce Jaroslav Filsák, ale výborné výkony podávají i další. Odhodlání je veliké a podle samotných aktérů je ragby vozíčkářů i na pohled zajímavým sportem nejen pro fanoušky tohoto sportu a nechybí mu nic z mužnosti tohoto sportu.

Češi vstoupí do turnaje už v pondělí 13. dubna od 18 hodin zápasem s Polskem, hodinu před tím bude šampionát slavnostně zahájen. Další zápas čeká domácí výběr už 14. dubna od 15 hodin s Ruskem a poslední duel ve skupině sehraje ve čtvrtek 16. dubna od 13 hodin se Švýcarskem. Druhou skupinu tvoří Francie, Irsko, Itálie a Rakousko.

Utkání ve skupinách určí jejich pořadí. Křížem se pak utkají vítězové s druhými celky a třetí se čtvrtými. Z těchto duelů vzejdou dvojice pro závěrečné zápasy o medaile a další pořadí. Program zápasů o konečné umístění začíná v sobotu 18. dubna v 9 h (o 7. místo a poté o 5. místo), o 3. místo se hraje od 13 h. a finále od 15 h. Finalisté postoupí do Finska.

Reklama