Hlavní obsah

Na MS ve stolním tenisu překvapivě pokračuje už jen Matelová

Stolní tenistka Hana Matelová jako jediná česká reprezentantka pokračuje v soutěži na mistrovství světa v Číně. Ve druhém kole dvouhry dnes úřadující česká šampionka nečekaně porazila třináctou hráčku světa Sajako Hiranovou z Japonska 4:3, ačkoliv už v zápase prohrávala 1:3.

Foto: www.ittf.com

Renata Štrbíková nestačila na Mu C' z Číny.

Článek

"Jsem hrozně ráda za výhru nad Hiranovou, určitě patří mezi moje nejlepší dosavadní výsledky v kariéře," řekla Matelová na webu svazu. S Japonkou prohrávala 1:3 na sety a 1:5 v páté sadě. "Ale musím říct, že jsem si pořád věřila, jelikož jsem ji loni na turnaji World Tour ve Španělsku porazila," řekla šťastná Matelová.

Čtyřiadvacetiletá Matelová je na MS ve třetím kole pro 32 nejlepších hráček poprvé v kariéře. Utká se v něm ve čtvrtek s Jiang Huajun z Hongkongu. Té patří ve světovém žebříčku 34. místo, Matelová figuruje na 117. pozici.

Ostatní Češi dnes v Su-čou dohráli. Lubomír Jančařík ve druhém kole podlehl dánskému soupeři Jonathanu Grothovi 2:4, Renata Štrbíková neuhrála ani set proti Čínance Mu C' a Iveta Vacenovská nestačila na světovou šestku Ču Jü-ling rovněž z Číny (1:4). Vacenovská skončila i v osmifinále čtyřhry, v němž s Rakušankou čínského původu Liou Ťia vedly už 2:0, ale další sety ovládly Korejky Pak Jong-sok a Jang Ha-un. Poslední tři sady přitom skončily minimálním rozdílem dvou bodů.

Mistrovství světa ve stolním tenisu v Su-čou (Čína):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Groth (Dán.) - Jančařík (ČR) 4:2 (-11, 7, 9, -10, 11, 4).
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Matelová (ČR) - S. Hiranová (Jap.) 4:3 (9, -11, -4, -12, 6, 9, 6)
Mu C' (Čína) - Štrbíková (ČR) 4:0 (8, 12, 4, 4)
Ču Jü-ling (Čína) - Vacenovská (ČR) 4:1 (6, 5, 7, -6, 8)
Čtyřhra - osmifinále:
Pak Jong-sok, Jang Ha-un (Korea) - Vacenovská, Liou Ťia (ČR/Rak.) 4:2 (-8, -6, 6, 11, 11, 10).

Reklama