Hlavní obsah

Stolní tenistka Matelová na MS v boji o osmifinále neuspěla

Su-čou

Poslední česká zástupkyně na světovém šampionátu ve stolním tenisu Hana Matelová vypadla ve třetím kole. Úřadující česká mistryně v čínském Su-čou potrápila v šesti setech favorizovanou Ťiang Chua-ťün z Hongkongu, která ještě nedávno patřila do elitní desítky světového žebříčku, ale na osmifinále nedosáhla.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Matelová proti 22. nasazené soupeřce získala první a pak ještě pátý set po několika odvrácených mečbolech (16:14). Další sadu měla Češka výborně rozehranou, ale vedení 7:3 nevyužila. Třetí asijskou soupeřku na MS tak už nepřekonala.

"Je to velká škoda, jelikož soupeřka dnes byla určitě k poražení," litoval trenér Pavel Krpec. Za druhý zlom v zápase označil třetí set, když Matelová prohrávala už 4:10, ale dokázala srovnat na 10:10. "Nakonec ho prohrála, myslím si, že kdyby zvítězila, hodně by to soupeřku nalomilo," řekl pro web české asociace. "Nicméně Hanka na tomto mistrovství světa hrála skvěle a potvrdila, že se neustále zlepšuje," dodal.

Po vyrovnaném utkání soupeřku pochválila i Ťiang Chua-ťün. "Včera porazila (Japonku) Sajako Hiranovou, takže jsem dobře věděla, jak těžká soupeřka mě čeká. Ale byla jsem mentálně připravena," řekla.

Mistrovství světa ve stolním tenisu v Su-čou (Čína):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Ťiang Chua-ťün (Hongkong) - Matelová (ČR) 4:2 (-9, 7, 10, 8, -14, 7).

Reklama