Hlavní obsah

Svoboda a Dianová byli na SP pátí ve smíšené štafetě

Moderní pětibojaři David Svoboda a Natálie Dianová obsadili na Světovém poháru v Maďarsku páté místo ve smíšené štafetě. Dianová se v Kecskemétu vrátila k závodům po téměř dvou letech zdravotních problémů, olympijský vítěz Svoboda po vleklém zranění nohy absolvoval první individuální závod před třemi týdny na SP v Římě, v minulých dnech se pro změnu potýkal se střevní chřipkou. Lepší než české duo byli vítězní Maďaři a dvojice z USA, Koreje a Austrálie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pětibojař David Svoboda na ilustračním snímku během tréninku

Článek

"Podle papírových předpokladů by měli závodit úplně nahoře, ale aktuální situace je jiná," uvedl v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera. "Potřebovali jsme si ověřit, jestli jsou na tom oba zdravotně tak, že jsou schopní plné zátěže. U obou to proběhlo dobře, komplikace nebyly," uvedl kouč.

Svoboda pět dní před závodem nemohl trénovat. "Dal tenhle závod z postele. Odvedl absolutní standard, který bychom od něj mohli čekat," řekl Kučera.

Dianová, mistryně světa ve štafetě z roku 2009, zaplavala druhý nejlepší čas, byla na tom dobře i běžecky, zajela čistý parkur. "Tam to vypadá, že je úplně zpátky. Nejvíc práce bude na šermu, tam je návrat pomalejší," řekl Kučera.

Závod SP v moderním pětiboji v Kecskemétu (Maďarsko), smíšená štafeta:
1. Marosi, Tóthová (Maď.) 1488
2. Schrimser, Isaksenová (USA) 1483
3. Čun Ung-te, Kim Sun-u (Korea) 1446
...
5. Svoboda, Dianová (ČR) 1434

Reklama

Související témata: