Hlavní obsah

Trojnásobná olympijská medailistka Emmons ukončila kariéru, je znovu těhotná

Praha
Aktualizováno

Trojnásobná olympijská medailistka ve sportovní střelbě Kateřina Emmons (31) potvrdila svoje třetí těhotenství a konec patnáct let trvající kariéry. V listopadu k šestileté Julii a dvouletému Martinu Henrymu tak přibude třetí potomek do střelecké rodiny.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Majitelka kompletní sady olympijských medailí ve sportovní střelbě Kateřina Emmons je potřetí těhotná a rozhodla se ukončit sportovní kariéru.

Článek

„Rozhodla jsem se po mistrovství Evropy, kdy jsem vážně omarodila, tak jsem to definitivně utnula. Když mi lékař řekl po dlouhém hledání příčin zdravotních problémů, že důvodem je hlavně celkové vyčerpání, měla jsem jasno. Zdraví je přednější, je na čase začít novou kapitolu. A k tomu jsem se dozvěděla, že jsem těhotná. Dalším důvodem bylo, že bych přicházela o čas Julinčiny školy. Chci s ní chodit na florbalové tréninky a hraní na flétnu. Závodění mě bavilo, ale vadil mi čas, kdy jsem byla bez rodiny," vysvětlila důvod svého rozhodnutí.

Těhotenství nebylo hlavním důvodem koncem kariéry. „Tak nějak se to sešlo s rozhodnutím po nemoci. Navíc by trénovat a závodit se třemi dětmi už nešlo," dodala. „Vůbec mi to nechybí. Těším se na novou životní kapitolu. Ohromně mě baví práce wellness koordinátorky," dodala.

Na svoji rozlučku přivezla do Prahy všechny svoje medaile v dosti velké míse. Vešly se do ní kolekce z olympiád, světových i evropských šampionátů a Světových pohárů. „Žádná už k nim nepřibude. Opravdu neuvažuji o návratu a střílet jen rekreačně, to si neumím představit. Byla jsem zvyklá střílet na nějaké úrovni," pravila s pohledem na mísu medailí a dodala: „Manžel Matt jich má přeci jenom víc a určitě nějaké ještě přidá," pravila.

Emmonsovi se přestěhovali do nového domu v lesích nad Rokycany, návrat do USA už neplánují. „Matt se o všechno stará. O dům a jeho rekonstrukci, když jsem byla nemocná, tak o děti, a ještě stihl vyhrávat závody a vybojovat si účast v olympijském Riu. Teď bude mít doma zázemí a větší klid na střílení. Trenéřině se určitě nevěnuji, je to obrovská odpovědnost, časově náročná. To bych si nepomohla. Možná jednou, až děti budou dospělé," dodala nejúspěšnější česká střelkyně v historii. A to jak ve vzduchové pušce, tak i v malorážce.

Reklama