Hlavní obsah

Polský společník Sáblíkové pojede za Česko poprvé v lednu při SP

Heerenveen

Start nového českého reprezentanta v rychlobruslení na mezinárodní scéně se ještě odkládá. Polský rodák Sebastian Druszkiewicz, sparingpartner Martiny Sáblíkové, měl v českých barvách původně závodit již o tomto víkendu na Světovém poháru v nizozemském Heerenveenu, Mezinárodní bruslařská unie (ISU) mu ale ještě start zakázala. Účastník olympijských her ve Vancouveru a v Soči by tak měl premiérově obléct reprezentační dres v lednu ve Stavangeru v Norsku, kde bude seriál pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Sebastian Druszkiewicz ještě v polských barvách.

Článek

Devětadvacetiletý Druszkiewicz se kolem českého týmu začal pohybovat  už před rokem. Především proto, aby při společném tréninku pomáhal Martině Sáblíkové. Ale své závodění ještě nezabalil.

"Těšili jsme se, že pojede závod na 5000 metrů a závod s hromadným startem, ale ISU nám poslala e-mail, že ještě startovat nemůže," řekl reprezentační kouč Petr Novák ČTK.

Podle pravidel ISU může začít rychlobruslař hájit barvy jiné země ve SP po roce od svého posledního startu za předešlou zemi. Na mistrovství světa či Evropy se může opět objevit po 16 měsících. Druszkiewicz reprezentoval Polsko ve SP naposledy loni 6. prosince, pak se ale ještě představil 20. prosince na univerziádě.

Reklama

Související témata: