Hlavní obsah

Je to super. Dvě zlata mám. Teď přidám na kole, libovala si Sáblíková

Kolomna

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se vrací z mistrovství světa na jednotlivých tratích se dvěma zlatými medailemi. Ze světových šampionátů jich má už patnáct. O víkendu sice na stupně vítězů nedosáhla, ale i tak je se sedmým místem družstva a pátým na patnáctistovce spokojená.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Martina Sáblíková po triumfu na MS v závodě na 5 km.

Článek

Nečekala jste přeci jenom ještě jednu medaili na patnáctistovce, když jste na této trati dominovala na posledním závodě Světového poháru?

Nebylo to o nějakém očekávání. Jsem maximálně spokojená. Chtěla jsem alespoň jedno zlato. To se mi povedlo hned ve čtvrtek na třech kilometrech. V pátek jsem ho obhájila i na pětce. Tím jsem měla nejen splněno, ale vlastně přeplněno. O víkendu už nohy hodně bolely, ale i s těmi víkendovými výsledky jsem spokojená. Některé závodnice se specializovaly jen na jeden nebo dva starty na kratších tratích. Já jsem odjela čtyři z pěti závodů, na které jsem byla původně přihlášená.

V sobotu jste táhla družstvo, které porazilo Číňanky a skončilo sedmé. To jste si asi moc neodpočinula...

Nešlo o to, abych si odpočinula. Počítala jsem s tím, že budu lídr týmu a pro nás tři to byl důležitý test. Ukázal, že to může fungovat. V týmovém závodě není důležité, jestli jsem družstvo táhla, protože všechny tři musíme dojet spolu. V úvodu jsem nasadila ostřejší tempo, než jsme si domluvili. Nikola Zdráhalová a Natálka Kerschbaummayr ho ale udržely a závod zvládly perfektně.

V nedělní patnáctistovce jste skončila pátá. Zbrzdilo vás hodně střídání se soupeřkou?

V rozjížďce s Marrit Leenstraovou jsem musela po výjezdu z jedné zatáčky trochu zpomalit a pustit ji před sebe, abych nebyla diskvalifikovaná. Ztratila jsem možná pět desetin sekundy, ale ověřila si, že mohu být rychlá. Páté místo beru, nemrzí mě, že nebyla medaile.

Závod s hromadným startem jste nejela kvůli únavě?

Kdepak, dohodli jsme se s trenérem Novákem, že nebudeme riskovat zranění. Je to dost kontaktní, padá se, může dojít ke zranění, které by mohlo ohrozit zbytek sezóny, včetně přípravy na olympijské Rio. Nějak bych to odjela, ale nemělo smysl jít do rizika.

Začátkem března hostí Berlín šampionát ve čtyřboji. Jak se budete připravovat?

V pondělí se vrátíme domů, kde budeme asi čtyři dny. Budu hlavně odpočívat. Zatím nejsme s koučem rozhodnutí, kam pak vyrazíme za přípravou. Chci se už víc věnovat kolu, přidat ježdění, takže pojedeme někam, kde nebude sníh, ale k dispozici bude i led. V našem tradičním místě v Collalbu už ovál rozpustili. Zřejmě se rozhodneme mezi Inzellem, kde je led, ale nevíme v tuto chvíli, jak to tam je se sněhem, nebo Berlínem, kde také mají led a není tam sníh. Tam ale nejsou tak náročné terény na kolo. Uvidíme.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články