Hlavní obsah

ČR - Francie 3:1Oba české týmy se zachránily v elitní divizi MS ve stolním tenisu

Aktualizováno

České týmy stolních tenistů se zachránily v elitní divizi mistrovství světa. Muži porazili v Kuala Lumpuru v klíčovém souboji o udržení Rumunsko 3:0, ženy zdolaly Francii 3:1. Oba celky neskončí na šampionátu hůř než na 16. místě a v elitní kategorii si zahrají i na příštím MS, které za dva roky uspořádá švédský Halmstadt.

Článek

Obě české reprezentace skončily v základní skupině MS na čtvrtém místě a postup mezi elitních 12 týmů jim unikl. V dnešním souboji žen s mladým družstvem Francie zaváhala jen v úvodu Dana Čechová, jež podlehla Marii Migotové 1:3. Iveta Vacenovská i Renáta Štrbíková vývoj otočily a třetí bod přidala Čechová v duelu s Pauline Chasselinovou.

"Na Daně se v prvním utkání projevilo, že toho tady dosud moc neodehrála, a navíc Migotová hrála výborně. Ivet pak porazila Chasselinovou 3:1 a vyrovnala, další dva zápasy už byly naší jasnou záležitostí. Holky potvrdily roli favorita," řekl svazovému webu trenér Pavel Krpec.

Ráz souboje s Rumunskem určila pětisetová výhra Dmitrije Prokopcova v úvodním duelu s Ovidiem Ionescem. Lubomír Jančařík s Tomášem Konečným pak nedali soupeřům šanci na zvrat.

"Jsem rád, že jsme si zajistili účast v elitní skupině i pro příští MS družstev, což je pro náš sport určitě nesmírně důležité," konstatoval trenér Jindřich Panský.

Dalším soupeřem mužů ve skupině o 13. až 16. místo bude v sobotu Rusko, ženy se utkají s Thajskem.

Mistrovství světa družstev ve stolním tenisu v Kuala Lumpuru:
Muži:
Skupina o 13. až 20. místo:
ČR - Rumunsko 3:0
Prokopcov - Ionescu 3:2 (9, -4, 10, -4, 6)
Jančařík - Szöcs 3:0 (7, 6, 7)
Konečný - Filimon 3:1 (9, 9, -7, 5)
Ženy:
Skupina o 13. až 20. místo:
ČR - Francie 3:1
Čechová - Migotová 1:3 (7, -3, -9, -3)
Vacenovská - Chasselinová 3:1 (6, -7, 8, 10)
Štrbíková - Zarifová 3:0 (3, 4, 9)
Čechová - Chasselinová 3:0 (3, 5, 3)

Reklama

Související témata: