Hlavní obsah

Mistrovský titul patří po 22 letech vyškovským ragbistům

Vyškov

Vyškovští ragbisté jsou po 22 letech mistry republiky. Druhý tým základní části extraligy ve finále na domácím stadiónu porazil Tatru Smíchov 29:20, třetí skončila Praga.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Ragbisté Vyškova se radují z titulu.

Článek

V utkání o titul vedl favorizovaný Vyškov po třech trestných kopech 9:0, ale Pražané do přestávky snížili a po změně stran se dokonce ujali vedení 15:12. Pak ale přišla rozhodující dvacetiminutovka, ve které Jihomoravané položili tři pětky.

"Soupeře jsme prakticky nepustili na naši polovinu a pozorná hra při bránění se nám vyplatila. Ve druhém poločase jsme pak naši převahu i vyčíslili položenými pětkami. Oslavy předchozího titulu v roce 1994 si sám pamatuji jako patnáctiletý, ale většina hráčů, co nyní slaví, v té době ještě nežila," řekl pro ceskeragby.cz trenér Vyškova Martin Hudák.

Zápas o bronzové medaile mezi celky Pragy a Říčan byl plně v režii Pražanů, kteří o výhře 22:10 rozhodli už během první půle. "Bohužel nám nevyšlo semifinále s Tatrou, ale i bronzové medaile jsou pro Pragu velkým úspěchem," řekl po utkání kouč vítězů Eduard Krützner.

Play off ragbyové extraligy:
Finále:
JIMI Vyškov - Tatra Smíchov 29:20 (9:5)
Body: Martin Kovář 9, Šenk 7, Mendham a Chalabala po 5, Monček 3 - Rygl 10, Berounský a Danda po 5. Rozhodčí: Rázga. Pětky: 3:3. Červené karty: Doležal - Mára. Diváci: 1000.
O 3. místo:
Praga - Říčany 22:10 (22:5)
Body: Petr Čížek 12, Jung 10 - Rohlík 10. Rozhodčí: Heřman. Pětky 3:2.
Konečné pořadí extraligy:
1. Vyškov
2. Tatra
3. Praga
4. Říčany
5. Sparta Praha
6. Slavia Praha
7. Dragon Brno
8. Petrovice
Sestupují Petrovice, do extraligy postoupila Bystrc.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články