Hlavní obsah

Klid před bouří. Bývalý hříšník a comeback šampióna, 240 kilo jde do klece

Praha

Po letech vstoupí do klece, on, bývalý šampión těžké váhy UFC. Brock Lesnar šokoval svět MMA, opět se bude bít v oktagonu. Obrovitý chlap z Jižní Dakoty budil vždy pozornost, už jen jeho proporce tomu prostě chtějí. Jeho soupeřem na UFC 200 bude v Las Vegas Mark Hunt, pořez z Nového Zélandu, kterému se přezdívá Super Samoan.

Foto: Facebook: Mark Hunt

Brock Lesnar se vrací do klece. V Las Vegas se proti němu postaví Mark Hunt, pořez z Nového Zélandu.

Článek

Comeback se rodil už na počátku tohoto roku, když šéf UFC Dana White telefonoval s Lesnarem, zápasníkem, který má na svém hrudníku vytetovaný obrovský meč. A to není jediná jeho ozdoba. Jeho soupeř v tomto také není pozadu. „Byl to zápasník a hodně zápasníků se vrací do UFC, on to miluje. Je nastartovaný a nadšený, má v sobě soutěživého ducha," citoval server ufc.com šéfa této organizace.

Jaký však bude návrat do nejslavnější ligy? Bude to stejné zvíře jako předtím? Vše se vyvíjí. Proti Američanovi se postaví jeden z nejvíce obávaných útočníků na naší planetě, tím je mistr knokautů Hunt. „Jeho obrana je nyní mnohem lepší. Je mnohem těžší ho sundat," řekl White.

Fanoušci bojových sportů se mají na co těšit, proti sobě se postaví bojovníci, kteří mají 120 kilo, celkem tedy přes dva metráky. Dvě rozjeté mašiny hlavou proti zdi. „Myslím, že jsem nejlepší bojovník na světě. Když porazím Lesnara budu o krok blíže k titulu UFC," řekl dvaačtyřicetiletý odbarvený Hunt pro stuff.co.nz.

Klid před bouří

Doma má šest dětí, při jeho sedmnáctileté profesionální kariéře se odhaduje, že měl vydělat 7 miliónů dolarů. Přitom v dětství měl našlápnuto jiným směrem. Byl výtržník, kradl auta v ulicích Aucklandu, poznal i svět věznic. Spása pro něj přišla v podobě manželství, rodiny a náboženství. „Démoni jsou za mnou, byl jsem hloupý hříšník," přiznal Hunt.

Osmatřicetiletý Lesnar se sice vrací po dlouhé době, ale sebevědomí mu nechybí. „Moje předpověď je... Jdu prostě vyhrát, jak se to stane, nemám tušení. Jsem dobře připravený, jsem natěšený. Jsem klidný před bouří, pak to bude bouřka. Nemusím nic předstírat."

O další zápas na galavečeru se postarají Jose Aldo a Frankie Edgar, kteří se utkají o titul prozatímního šampióna pérové váhy. V ženské bantamové váze bude obhajovat titul Miesha Tateová proti Amandě Nunesové. K vidění bude také zápas bývalého šampióna těžké váhy Caina Velasqueze s Travisem Brownem.

Reklama

Související témata: