Hlavní obsah

Pětibojař Kuf získal na ME po štafetě také individuální zlato

Sofia

Moderní pětibojař Jan Kuf se v Sofii stal mistrem Evropy. Na šampionátu v bulharské metropoli získal český olympionik už druhé zlato, zvítězil také ve středeční smíšené štafetě s Natálií Dianovou.

Foto: Sport.cz

Moderní pětibojař Jan Kuf.

Článek

Pětadvacetiletý Kuf už má za sebou i úspěchy na světové scéně. Loni na MS v Berlíně rovněž s Dianovou vyhráli smíšenou štafetu, o rok dříve získal na světovém šampionátu ve Varšavě bronz v individuálním závodu.

Kuf začal finálový závod druhým místem v šermu, který se konal už v sobotu. O den později byl osmnáctý v plavání a desátý v parkuru, přesto do závěrečné kombinace běhu se střelbou odstartoval z druhého místa a na trati dokázal předstihnout vedoucího Ukrajince Dmytra Kirpuljanského, který ztratil nadějný dvanáctisekundový náskok a nakonec doběhl až čtrnáctý.

Stříbrného Maďara Roberta Kaszu porazil Kuf o sekundu, bronz získal Ital Riccardo De Luca. Martin Bilko a David Kindl skončili v třetí desítce. Ondřej Polívka odstoupil po šermu, v němž byl poslední šestatřicátý. Družstvo, v jehož sestavě Kuf chyběl, obsadilo páté místo.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Sofii:
Muži:
1. Kuf (ČR) 1451
2. Kasza (Maď.) 1450
3. De Luca (It.) 1437
...22. Bilko 1386
25. Kindl 1381
Polívka (všichni ČR) odstoupil po šermu
Družstva:
1. Itálie 4282
2. Francie 4194
3. Německo 4019
...5. ČR (Bilko, Kindl, Polívka) 2905

Reklama

Související témata: