Hlavní obsah

Olympijské fasování pro Rio vypuklo. Každý bude spojen s legendárním Zátopkem

Praha

Odstartováno, první fasování českých olympioniků vypuklo ve středu v devět hodin ráno v pražském obchodním centru Quadrio. Zde budou mít sportovci a jejich doprovod několik týdnů zázemí pro vyzvednutí kufrů s oblečením, zde se budou také potkávat s fanoušky. Jako první si došel nafasovat moderní pětibojař Jan Kuf a šéf české mise Martin Doktor.

Doktor a Kuf hodnotí olympijské oblečení.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Doufám, že nevypadám jako nedočkavec, moc jsem se těšil. Už je to reálný, mám na sobě olympijskou kolekci, je to super," byl nadšený Kuf, který se stal před pár dny dvojnásobným mistrem Evropy.

Nesměle převzal kufr a v něm desítky kusů oblečení s motivem Emila Zátopka. Na hodinu se stal modelem. „Jsem nesvůj, ale dá se na to zvyknout, vůbec jsem nepočítal, kolik toho je, ale je toho strašně moc. Pokud bych chtěl vyzkoušet všechno, tak jsem tu dvě hodiny, doma vše zkusím," usmíval se stále moderní pětibojař, který se těší na žabky. Aby ne, v Brazílii jsou pláže populární.

Vedle Kufa si oblečení vyzkoušel i Doktor, který jako šéf mise zažívá hektické týdny. „Jsem dost zpocený, a to není jen ze zkoušení oblečení," přiznal.

Řeší oblečení, vlajkonoše, Sáblíkovou

Poslední letadlo s českými sportovci odlétá do Ria 13. srpna, do té doby bude každý den probíhat fasování. „Vůbec nevím, kolik váží oblečení, ale ve skladu to budou vědět. Fasovat bude 220 až 240 lidí plus partneři a hosté," nedokázal odhadnout šéf mise tonáž oblečení. Ten nyní neřeší jen fasování, ale také vlajkonoše pro slavnostní nástup.

„Je těsně po plénu, několik dnů byl frmol, nominace se kosmeticky měnila. Ještě nejsem schopný říct, kolik kandidátů bude, ale platí, že chceme, aby vlajkonoše vybrali sami sportovci," řekl Doktor, který se stále setkává s otázkou, zda pojede do Ria i cyklistka Martina Sáblíková.

„Uvidíme, jak dopadne poslední varianta řešení, míč je na straně mezinárodní federace, uvidíme, co odpoví. V tuhle chvíli nejsem schopen říct, jak to bude dál probíhat, ale jsme připraveni. Pravděpodobnost startu není velká, to si musíme říct na rovinu. Ale když naděje je, musíme za to bojovat," dodal Doktor.

Reklama