Hlavní obsah

Kůň Grace of Gracie nepřežil vítězný finiš St. Legeru

Praha

Fatálním zraněním vítězného koně Grace of Gracie těsně za cílem skončil poslední klasický dostih sezony St. Leger v Praze Velké Chuchli. Tříletý hřebec sice po tuhém boji v závěrečném dostihu Trojkoruny porazil favorizovaného Gontchara, vítěze Českého derby, při doběhu si ale poranil pravou přední nohu a musel být utracen.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítěz závodu St. Leger Jiří Palík na koni Grace of Gracie, který musel být po doběhu utracen.

Článek

Při jeho klopýtnutí těsně za cílovým mezníkem skončil na zemi i žokej Jiří Palík, který dlouho ležel před hlavní tribunou. "Byl to nešťastný kůň, tento doběh to jen potvrdil," řekl Palík. "Já jsem v pohodě, mně nic není. Měl jsem dneska dobrý dostih, ale bohužel přišlo toto neštěstí," citoval žokeje dostihový server galopp-reporter.cz. "Myslím, že jako čtyřletý mohl být hodně dobrý," litovala trenérka Lenka Horáková.

V druhém ročníku Velké národní steeplechase o Pohár Josefa Váni s dotací milión korun triumfoval Anaking před obhájcem prvenství Fafintadenientem. Ten měl sice s Josefem Váňou mladším v sedle blízko k dalšímu vítězství v jediné pražské klasické steeplechase, Anaking s Jaroslavem Myškou měl ale při svém prvním startu v Česku lepší finiš.

Dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli:
St. Leger, rovinový dostih (2800 m, tříletí koně, dotace 550.000 korun) - závěrečný závod Trojkoruny:
1. Grace of Gracie (ž. Palík, tr. Horáková, stáj BORS Břeclav), 2. Gontchar, 3. Golden Devil. Výrok: tuhý boj 1 - 1 1/4 - 2 1/4. Čas: 2:56,55.
Velká národní Josefa Váni Agrofert, steeplechase (4500 m, čtyřletí a starší koně, dotace 1,000.000 Kč):
1. Anaking (ž. Myška, tr. Myšková, stáj Dr. Charvát), 2. Fafintadenient, 3. Oldfieldroad. Výrok: jistě 1/2 - 8 - 1. Čas: 5:28,33.
Další dostihy:
I. Rabbit Mountnelson (Kubík) - Remino - Corvina,
II. Princess Lee (am. Grbavčicová) - Drama - Tamid,
III. Darien (ž. Rája) - Trinis - Golden Sarah,
IV. Sorahho (am. Hradcová) - Delfina - Kitty Lot,
V. Anitschka (ž. Rája) - Tapajo - J'en Reve Deja,
VI. Mizuri (ž. Murzabajev) - Maceshka - Ella.

Reklama