Hlavní obsah

Letadlo českých paralympioniků poškodila srážka s ptákem

Praha
Aktualizováno

Českým sportovcům se zkomplikovala cesta na paralympijské hry v Riu de Janeiro. Armádní speciál, kterým dnes výprava odletěla do Brazílie, se podle Radiožurnálu při mezipřistání na Kapverdských ostrovech srazil s ptákem a kvůli poškozené vztlakové klapce na křídle v letu nepokračoval. Čeští paralympionici stráví noc v hotelu a v pátek a sobotu by měli do Ria odcestovat jinými letadly.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Cyklista Jiří Ježek na tiskové konferenci před odletem české výpravy na paralympijské hry v Riu.

Článek

Náhradní armádní stroj dorazí na Kapverdy v pátek dopoledne a přepraví první část sportovců do Ria. V sobotu brzy ráno se vrátí pro zbytek výpravy. V první skupině budou reprezentanti v lukostřelbě, stolním tenise, jezdectví, jachtingu, plavání a atletka Eva Kacanu s doprovodem.

"Dohodli jsme se na tomto postupu s koordinátory jednotlivých sportů, přičemž jsme brali zejména v potaz, kdy mají sportovci naplánované první závody," uvedla v tiskové zprávě zástupkyně Českého paralympijského výboru Jana Kulířová, jež cestuje s výpravou. Zbytek atletického týmu, cyklisté a hráči boccii stráví pátek na Kapverdských ostrovech, odkud odletí v sobotu brzy ráno, takže v Riu by měli být kolem poledne.

"Členové výpravy berou tuto neočekávanou komplikaci s nadhledem. Někteří sportovci sice zmeškají první plánované tréninky, ale celkově by incident rozhodně neměl naši účast na hrách nijak poznamenat," uvedla Kulířová.

Armádním speciálem vyrazila na hry většina z 39 českých sportovců, kteří se na paralympiádě představí. Hry se uskuteční od 7. do 18. září.

Reklama

Související témata: