Hlavní obsah

Pacquiao si dá pauzu od politiky a vrací se do ringu

Las Vegas

Slavný filipínský boxer Manny Pacquiao už se plně soustředí na listopadový zápas s Američanem Jessiem Vargasem, úřadujícím šampiónem organizace WBO ve welterové váze. Duel, který se uskuteční v Las Vegas, bude Pacquiaovým návratem do ringu po půl roce. Politikou se v nejbližších dnech zabývat nemusí, neboť Senát se teď několik týdnů nesejde.

Foto: Profimedia.cz

Slavný filipínský boxer Manny Pacquiao.

Článek

Po dubnové výhře nad Američanem Timothym Bradleym se Pacquiao soustředil na práci v Senátu, kam byl zvolen více než 15 miliony hlasů. V něm má jako hlavní priority ustavení boxerské komise na Filipínách a znovuzavedení trestu smrti.

"Není snadné zkombinovat práci v Senátu a trénink. Je potřeba si pořádně zorganizovat program," řekl Pacquaio. "Každopádně si užívám obojí," dodal sedmatřicetiletý bývalý profesionální mistr světa v osmi různých váhových kategoriích.

Otázkou zůstává, kolik lidí bude zajímat souboj s poměrně neznámým boxerem, jemuž se nedávají moc velké šance. "Každý může o souboji Pacquiaa s Vargasem říkat, co chce. Já myslím, že to bude dobrý zápas, někdo se domnívá, že ne. Je to věc názoru," prohlásil americký promotér Bob Arum.

Pacquiao před časem přiznal, že klíčovým motivem k návratu byly peníze. V ringu má bilanci 58 výher, z toho 38 k.o., šesti porážek a dvou remíz. Jeho loňský souboj s Američanem Floydem Mayweatherem, který Filipínec prohrál, vydělal přes půl miliardy dolarů a stal se nejlukrativnějším zápasem boxerské historie.

Reklama

Související témata: