Hlavní obsah

Sáblíková může zažít sezónu z říše snů. Vyhraje pojedenácté Světový pohár?

Praha

Letní olympijské trable jsou zapomenuty. Na olympiádě v Riu se Martina Sáblíková nakonec neúčastnila cyklistické časovky. Týdny řešení, zklamání a pachuť na konci. Nyní nastává čas její hlavní disciplíny. Opět boje o světová pódia v rychlobruslení. Cíle má trojnásobná olympijská vítězka stále nejvyšší. Pro tento rok například vyhrát pojedenácté Světový pohár. „Sezóna je dlouhá, jsem starší a unavenější, když bych obhájila, už by to bylo z říše snů,“ řekla devětadvacetiletá sportovkyně na úterní tiskové konferenci.

Martina SáblíkováVideo: Sport.cz

 
Článek

„Budu se opakovat jedenáctý rok po sobě. Přál bych si, aby Martina stála na bedně. Jen nejlepšímu hrají hymnu, když by se to podařilo, vlajka byla nejvýše a uslyšel jsem českou hymnu, to bych byl spokojený, na to se těším každý rok," přidal se trenér Petr Novák.

Sáblíková plánuje startovat na všech velkých akcích sezóny. Hned v počátku si vyzkouší, jaké to může být na olympijské misi v Asii. Tam se v roce 2018 uskuteční olympiáda v jihokorejském Pchjongčchangu. „Nevím, co má Petr v plánu, uvidíme, jak se bude tato sezóna lišit, v čem bude specifická, ale poprvé vyzkoušíme halu v Pchjongčchangu," přiblížila Sáblíková svůj program.

V sezóně 2016/2017 ji čeká Světový pohár, který startuje 11. listopadu v Číně a končí v březnu 2017 v Čeljabinsku. Od 6. do 8. ledna je na programu Mistrovství Evropy v Heerenveenu. Mistrovství světa jednotlivců hostí Jižní Korea od 9. do 12. února. Vícebojaři se sejdou v norském Hamaru od 4. do 5. března. „Cítím se docela dobře, závody, které jsem zatím absolvovala, dopadly nad moje očekávání, doufám, že forma vydrží," okomentovala rodačka z Nového Města na Moravě první starty.

Rio zůstalo dlouho v hlavě

„Příprava byla jiná, připravovali jsme se i na jiný sport, ale to už je za námi. Bylo obtížné skloubit rychlobruslařskou sezónu s kolem, ale podařilo se nám to hladce, až jsem byl překvapený. Martina zahájila sezónu rekordním časem v Německu. Jako trenér mám jen superlativy," prohlásil Novák, který připomněl brazilské Rio.

„Samozřejmě to bylo těžké dostat z hlavy, to by měl každý sportovec," řekla česká reprezentantka k letní kauze Rio. „Už je to pryč, řekli jsme, že už se o tom nebudeme bavit," přidal se kouč.

Sáblíková, která získala na mistrovstvích světa šestnáct zlatých medailí, dostala před sezónou prestižní ocenění. Stala se majitelkou mezinárodního ocenění Superbrands roku, které mohou dostat osobnosti, které mají výjimečnou kariéru a inspirují ostatní.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články