Hlavní obsah

Bývalý fotbalový reprezentant Německa nabral kila a vrhnul se na wrestling

Jako fotbalista byl výbušný, agresivní. Každý ho znal jako nekompromisního brankáře. Tim Wiese chytal za Werder Brémy i německou reprezentaci. Dokázal od plic vynadat soupeřům, dokázal se opřít i do vlastních řad. Po kariéře s balónem se vrhnul na wrestling. "Můj sportovní hrdina byl Oliver Kahn. Jako fotbalista jsem se snažil, aby mě lidi nenáviděli,” prozradil serveru theguardian.com.

Foto: Zdroj: www.wwe.com

Tim Wiese chytal za Werder Brémy, německou reprezentaci, pak se vrhl na wrestling.

Článek

Brankářskou kariéru ukončil brzo, odešel v nejlepších letech, bylo mu 32 let. "Bylo to jako v hororu, ten tlak byl nelidský, nebyl jsem volný. Pokaždé, když jsme prohráli, zdálo se, že to je moje chyba," vzpomíná na závěrečné angažmá. To poslední odkroutil v sezóně 2012/2013, když chytal za Hoffenheim.

Postupně nabral kila a vrhl se na žíněnku. Ten, který zažil mistrovství světa ve fotbale a poznal i Ligu mistrů. Za pár hodin se v Mnichově postaví do ringu, který nemá s fotbalem nic společného.

Jako brankář vážil okolo devadesáti kilo. "Kdy jsem přestal hrát, vážil jsem až 132 kilo, jedl jsem až sedm tisíc kalorií denně. Každá žena chce velkého svalnatého chlapa po svém boku, ne nějakého slabocha. Teď jsem musel kalorie omezit až na tři tisíce, mám asi 120 kilo, ještě chci něco shodit, jsem více výbušnější a agresivnější, takže jsem neporazitelný," věří si Weise.

Profesionál, který se stal multimilionářem

Na začátku roku 2014 začal s individuálním tréninkem, žádné kolektivní honění míče. Teď jde předvést show. "Mám plán, jedu naplno, srazím ho k zemi, půjde ven z ringu. Vždycky jsem byl ambiciózní, nikdy jsem se nestaral o to, jak lidé reagují na věci, které dělám. Vždycky jsem byl jako dítě, bylo mi to jedno," nezastírá.

"Nevěděl jsem, jak bych mohl vydělat peníze, pokud nejste top byznysmenem. Tak jsem byl profesionálním fotbalistou a stal se multimilionářem, takže všechno dobré," pověděl také bývalý brankář, který odchytal v bundeslize 269 zápasů.

Teď má před sebou jen jeden. Jak dopadne?

Reklama

Související témata: