Hlavní obsah

Bitva „hodných“ o trůn a vládu. Kličko se pasuje do role outsidera

Kdo by to čekal. Boxer a dlouholetý vládce těžké váhy Vladimir Kličko se pasoval do role outsidera. A to před duelem s Anthonym Joshuou, který je naplánován na 29. dubna 2017 na fotbalovém stadiónu ve Wembley. Jedenáct let neprohrál, padl až před rokem, je mu čtyřicet let. Realita, taktika, psychologie směrem k soupeři?

Foto: Profimedia.cz

Setkání ve Wembley. Anthony Joshua versus Vladimir Kličko. Kdo uspěje v ringu na jaře roku 2017?

Článek

Anthony Joshua vs Eric Molina

„Bude to znít možná trochu bláznivě. On (Joshua) je extrémní atlet, má kvalitu, je veliký, má zkušenosti v amatérském sportu jako profesionál. Myslím, že je dobrá věc, že půjdu do tohoto boje jako outsider," citoval server skysports.com čtyřicetiletého Ukrajince, který jedenáct let neprohrál. Padl před rokem, když ho smázl Tyson Fury.

Po zápase zažil zklamání, ale nyní je přesvědčen, že tahle porážka mu pomůže v boji s nastupující hvězdou světového boxu, které je sedmadvacet let.

Kličko za jedenáct let vyhrál 22 duelů v řadě. Před touto sérií padl v říjnu 2004. Nad jeho síly byl Lamon Brewster. Poté dlouho nebe bez mráčku až neposedný Fury se zjevil. Jestli se jednalo o facku v pravý čas, ukáže až zápas, ale jisté je, že Kličko získal novou motivaci.

Show přijde až v ringu

„Porážka mě probudila. Půjdu do toho zápasu se zkušenostmi a motivací, kterou jsem dostal od Furyho, to byla porážka. Uvědomil jsem si, že po tolika letech jsem nebyl opravdu správně motivovaný. Musím změnit věci a dělat více pro výhru, ne jen čekat až bude soupeř unavený. Myslím, že je dobře, že jsem ten zápas prohrál," přiznal Kličko.

Bude to souboj „hodných". Žádné prostořeké řeči, urážky soupeře, házení lahví. Joshua říká, že se může stát „legendou přes noc" tím, že porazí Klička. „Je to boj, který mě může přeměnit z mistra na legendu." Oba se setkali ve středu, žádné přehnané divadlo, oba dostáli své pověsti gentlemanů. Show si boxeři schovávají až na ring.

Reklama