Hlavní obsah

Bitkaři dostali trest za doping a rvačku. Čtvrt miliónu a prospěšné práce

Praha

Tohle byl drahý špás. Jedno z největších jmen, které se kdy objevilo v UFC, bylo potrestáno za doping. Obrovitý Brock Lesnar dostal roční distanc a pokutu 250 tisíc dolarů (více než 64 miliónů korun) po pozitivním červencovém testu na drogy, které mu měly zvýšit výkonnost. Zhřešil i v době zápasu v Las Vegas.

Foto: Facebook: Mark Hunt

Brock Lesnar (vlevo) se vrátil do klece UFC, porazil Marka Hunta, ale jeho boj nebyl čistý. Teď pyká.

Článek

Obrovitý chlap z Jižní Dakoty budil vždy pozornost, už jen jeho proporce tomu prostě chtějí, ale tento průšvih mu udělal čáru přes rozpočet. Lesnar vyhrál nad Markem Huntem v UFC 200 9. července. Vítězstvím oslavil návrat do ringu po pěti letech. Velká sláva a očekávání na začátku, natěšení fanoušci. Na konci ostuda. Lesnar, který váží okolo 120 kilo, byl pozitivně testován na antiestrogen klomifen v mimozávodním období, šlo o vzorek z 28. června. Pozitivně byl testován také v den zápasu s Huntem.

Lesnar musí zaplatit 10% z 2,5 miliónu, které obdržel jako odměnu za zápas v Las Vegas, který původně jasně vyhrál. Po výsledcích testů, mu ale Atletická komise státu Nevada ve čtvrtek jednomyslně zastavila činnost a vyměřila pokutu.

Devětatřicetiletý zápasnk MMA bojoval v UFC tři roky, a to mezi roky 2008 až 2011. Poté se chtěl vrátit, jeho comeback ale neměl dlouhého trvání. Až do 9. července 2017 nesmí vstoupit do klece.

Lesnar nebyl sám, který byl potrestán. Bouřlivák Nate Diaz byl také pokutován, musí zaplatit 50 tisíc dolarů a odpracovat 50 hodin veřejně prospěšných prací za rvačku s Conorem McGregorem při UFC 202.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články