Hlavní obsah

Zlobivý Fury slibuje návrat do ringu. Opět chce držet pyšně pás šampióna

Praha

Já se vrátím. Pár slov, která napsal Tyson Fury na sociální média. Boxer, který porazil Vladimira Klička, ale jeho následné problémy s psychikou, alkoholem a drogami ho dostaly na jinou cestu. Přišel o mistrovský pás mimo ring, pro boxera nejhorší možný stav. Teď slibuje návrat.

Foto: Twitter

Boxer Tyson Fury řádil s anglickými fanoušky v dějišti fotbalového EURO v Nice.

Článek

„Pás lze vyhrát a ztratit pouze v ringu. Já jsem ho neztratil v ringu, i nadále ho budu pyšně držet," napsal na svůj twitter Angličan. „Mám pocit, že jsem zničil Vladimíra Klička," napsal o pár hodin později.

Před více než rokem se Fury zapsal do historie boxu. Porazil Vladimira Klička a přivlastnil si čtyři pásy šampióna profesionálních organizací WBA, WBO, IBO a IBF. K odvetě už nedošlo, přišly eskapády - urážky, drogy, alkohol, absence tréninku, slibování odvety, ale jen slova a slova.

„Chlastal jsem a bral kokain. Jedině to mi pomáhalo vyrovnat se s depresemi. Proč bych neměl brát kokain? Nebyl jsem v posilovně několik měsíců, netrénoval jsem, procházel jsem depresemi. Lékaři tvrdí, že mám verzi bipolární poruchy. Jsem maniodepresivní. Doufám, že mě někdo zabije předtím, než zabiju sebe," řekl koncem minulého roku pro časopis Rolling Stone.

Poté se odebral do ústraní. Po třech měsících už mu je lépe. „V roce 2016 jsem měl noční můry, nejsem pyšný na hodně věcí, ale slibuji, že se v roce 2017 vrátím," uvedl na svém facebooku. Comeback slíbil i jeho strýc a trenér Peter Fury. Kolem Furyho bylo za poslední rok hodně řečí a slibů, až čas ukáže, jak to opravdu bude v tomto roce.

Reklama

Související témata: