Hlavní obsah

Blázni v ledovém korytu riskují život. Přitom ještě stihnou umně předjíždět

Praha/Quebec

Po hlavě vstříc ledovému korytu s jasným cílem: zvítězit. Závodníci Ice Cross Downhill World Championship mají na první pohled jednoduchý úkol. Jenže řítit se na bruslích společně s dalšími třemi borci na uměle vytvořené plošině, ještě k tomu umně předjíždět, chce pořádnou odvahu. Tento extrémní sport se ale těší čím dál tím větší oblibě.

Největší borci extrémního sjezdu na bruslích Crashed Ice sezóny 2015 - 2016Video: Reuters

 
Článek

Mít zvládnutou techniku bruslení je při této činnosti základní věc. Jinak skončíte na zadku. Jsou to právě pády, které zvyšují atraktivnost. V tomto sportu, jehož dráha připomíná hada, se pravidelně jezdí závody mistrovství světa. Pod Ice Cross Downhill World Championship, jejíž první letošní zastávka se uskutečnila v prosinci v rakouském městě Wagrain-Kleinarl, spadají i čtyři podniky zvané Redbull Crashed Ice. Ten první se nyní koná ve francouzském Marseille a organizátoři hlásili vyprodáno už v pondělí, což jen poukazuje o zvýšené pozornosti mezi lidmi.

V závodech, kromě kolizí, dochází také k mnoha předjížděcím manévrům. Ty nejlepší za uplynulou sezónu můžete vidět ve videu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.