Hlavní obsah

Biker Kulhavý se při tréninku málem ztratil. Ze sněhu ho zachránil mobil

Ústí nad Orlicí

Kvůli mrazivému počasí a sněhové pokrývce v Česku zařadil Jaroslav Kulhavý do přípravy i skialpové lyže nebo snow bike. Do terénu vyráží klidně i v mínus patnácti stupních, protože tvrdí, že taková zimní příprava má své klady. „Je to i trénink na morálku a psychickou odolnost, a to pak člověk v sezoně zúročí.“ vysvětluje dvaatřicetiletý biker. V zasněženém terénu ale můžou nastat i problémy, a tak se úspěšný olympionik před pár dny při výstupu na Králický Sněžník málem ztratil. Jak k tomu došlo, se dozvíte v následujícím videu.

Biker Kulhavý trénuje na sněhuVideo: Sport.cz

 
Článek

Na ledovce a sněhu hrozí také pády. Ty se ale naštěstí Kulhavému zatím vyhýbají. „Kluci, kteří se mnou trénují, padali, byla tam i nějaká zranění. Já naštěstí, po těch minulých letech, kdy jsem taky padal a vždycky si něco zlomil, nic. To mi udělalo radost a trochu zvedlo sebevědomí," říká.

Trénink v mrazu teď na necelé dva týdny vystřídají tréninky v teple. Kulhavý míří na Kanárské ostrovy, kde ho čekají teploty kolem dvaceti stupňů nad nulou. „Podmínky tam jsou fajn, horší už je to s návratem zpátky domů. Tam trénujete v kraťasech, na sluníčku a zpocení a vrátíte se do mrazů. Když to člověk nezvládne, většinou to končí nějakou nemocí."

Reklama