Hlavní obsah

Šílený manévr z lásky! Žokej málem způsobil masakr

Adelaide

Dovolil si pořádně riskantní manévr. Ne snad aby pomohl sám sobě k lepšímu umístění, ale z lásky! Australský žokej Josh Cartwright na dostizích v Adelaide dosti brutálně brzdil soupeře, aby jeho milá měla snadnější cestu k triumfu.

Šílený žokejův manévr

 
Článek
Fotogalerie

Dvaadvacetiletý Australan místo toho, aby finišoval rovnou do cíle, nasměroval svého koně rázně doprava a blokoval soupeře. Ve více než šedesátikilometrové rychlosti. Z útočící druhé vlny v cílové rovině nikdo nemohl atakovat vedoucího koně, na němž seděla přítelkyně australského jezdce Anna Jordsjoová.

Ta nakonec vskutku zvítězila s koněm Murti o půl délky, zřejmě by se to ale Norce povedlo i bez bláznivé pomoci, což v cíli ostatně sama také tvrdila. Takhle kolem toho bylo mnohem více rozruchu.

"Je šokující, co udělal," zlobil se šéftrenér závodiště John Peacock. Australana asi nemine trest, kromě finanční pokuty může čekat i zákaz činnosti. Není ale nic známo o tom, že by dostal distanc od přítelkyně. Ta se ovšem shodnou okolností zranila při dalším mítinku, s odřeným obličejem skončila v nemocnici.

Reklama

Související témata: