Hlavní obsah

Dušková s Bidařem skončili při premiéře na ME sedmí

Ostrava
Aktualizováno

Sportovní pár Anna Dušková, Martin Bidař skončil při své premiéře na ME v krasobruslení sedmý. V Ostravě zvítězili Rusové Tarasovová a Morozov. Taneční pár Nicole Kuzmichová, Alexandr Sinicyn obsadil v krátkém programu 26. místo a nepostoupil do sobotních volných jízd. První část závodu vyhráli Anna Cappelliniová a Luca Lanotte z Itálie.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Anna Dušková a Martin Bidař při volné jízdě na mistrovství Evropy v Ostravě.

Článek
Fotogalerie

Dušková s Bidařem si ve středečním krátkém programu vytvořili nový osobní rekord a na výborný výkon navázali i dnes. Volnou jízdu zvládli bez pádu a získali celkem 189,93 bodu, což je také jejich nové maximum. "Ani nemáme slova. Hlavně jsme šťastní, že jsme zajeli čistý program, to se nám ve volné v téhle sezoně ani nepovedlo," radoval se Bidař.

Jediný bodový odpočet měli mladí Češi za pozdní nástup na led. "Kvůli lidem to nebylo, to byla naše chyba. Nějak jsme zapomněli na čas," doplnil Bidař, jenž si se svou partnerkou užíval aplausu zaplněné Ostravar arény před jízdou.

Mladý pár si ve středečním krátkém programu vytvořil nový osobní rekord a na výborný výkon navázal i dnes. Volnou jízdu zvládli bez pádu a získali celkem 189,93 bodu, což je také jejich nové maximum. "Ani nemáme slova. Hlavně jsme šťastní, že jsme zajeli čistý program, to se nám ve volné v téhle sezoně ani nepovedlo," radoval se Bidař.

Nadšená z jejich výkonu byla i trenérka Eva Horklová. "Bylo to vynikající. Hlavně že neudělali nějakou velkou chybu, že ji někde neshodil," uvedla Horklová, která uznala, že její svěřenci zajeli životní jízdu. "Na juniorském mistrovství světa a ve finále (juniorské) Grand Prix taky jeli hezky, i tam byla fantastická atmosféra, ale doma je doma," dodala.

Jediný bodový odpočet měli mladí Češi za pozdní nástup na led. "Kvůli lidem to nebylo, to byla naše chyba. Nějak jsme zapomněli na čas," doplnil Bidař, jenž si se svou partnerkou užíval aplausu zaplněné Ostravar arény před jízdou.

Kuzmichové se Sinicynem se nedařilo

Čeští juniorští reprezentanti startovali jako třetí a získali 47,16 bodu, čímž výrazně zaostali za svým maximem. Hned tak bylo jasné, že do druhé části ME postoupí jen těžko. Přesto byli se svým výkonem spokojeni.

"Podle mého jsme jeli dobře. Udělali jsme vše, co jsme mohli za krátkou dobu, co jsme se dozvěděli, že budeme na Evropě startovat," poukázal Sinicyn na fakt, že se do nominace dostali až před týdnem, kdy nahradili třináctou dvojici z loňského kontinentálního šampionátu Cortney Mansourová, Michal Češka.

Nad možným umístěním pár trénující v Torontu vůbec nepřemýšlel. "A body? Vždy to může být lepší, ale dostali jsme to, co jsme dostali. Jsme spokojeni s tím, co jsme zabruslili, a ostatní už je na rozhodčích a technickém panelu," podotkl.

I Sinicyn s Kuzmichovou ocenili domácí fanoušky za podporu, které se jim dostalo. I přesto, že závodili krátce po poledni a Ostravar arena ještě nebyla maximálně zaplněná. "Nikdy dřív jsem nic takového nezažila, bylo to jako sen," uvedla Kuzmichová. "Atmosféra byla výborná, domácí publikum bylo znát. Když jsme dojeli, všichni začali řvát a byl to pro nás vynikající moment," dodal Sinicyn.

O titul se podle všeho utkají mistři Evropy z posledních čtyř let. Cappelliniová, manželka Ondřeje Hotárka, závodícího za Itálii ve sportovních dvojicích, a Lanotte vyhráli ME v roce 2014, zatím druzí Rusové Jekatěrina Bobrovová, Dmitrij Solovjov o rok dříve a třetí Francouzi Gabriella Papadakisová, Guillaume Cizeron v letech 2015 a 2016. Elitní trojici dělí jen 1,17 bodu.

"Udělali jsme dvě chyby v závěru, což mě mrzí, ale jinak to byla dobrá jízda," řekla Papadakisová. Na zlatý hattrick francouzští mistři světa nemyslí. "Chceme jednoduše zajet dobře a být co nejlepší," podotkl Cizeron.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Ostravě:
Sportovní dvojice - konečné pořadí po volných jízdách:
1. Tarasovová, Morozov (Rus.) 227,58,
2. Savchenková, Massot (Něm.) 222,35,
3. Jamesová, Cipres (Fr.) 220,02,
4. Stolbovová, Klimov 216,51,
5. Zabijaková, Enbert (všichni Rus.) 200,75,
6. Marcheiová, Hotárek (It.) 191,93,
7. Dušková, Bidař (ČR) 189,09.
Taneční páry - po krátkém tanci:
1. Cappelliniová, Lanotte (It.) 76,65,
2. Bobrovová, Solovjov (Rus.) 76,18,
3. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 75,48,
4. Guignardová, Fabbri (It.) 70,46,
5. Tobiasová, Tkačenko (Izr.) 69,35,
6. Stěpanovová, Bukin (Rus.) 68,17,
...
26. Kuzmichová, Sinicyn (ČR) 47,16 - nepostoupili do volného tance.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články