Hlavní obsah

Po zátahu proti slovenskému podsvětí skončil olympionik ve vazbě

Bratislava

Slovenská sportovní veřejnost je v šoku. Předseda slovenského svazu bobistů a účastník čtyř olympijských her Milan Jagnešák (47) skončil ve vazbě po víkendovém zátahu slovenské policie na členy podsvětí. Celkem bylo zadrženo 13 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Slovenští bobisté na ZOH v Soči 2014 - archivní snímek.

Článek

Národní kriminální agentura zadržela olympionika při rozsáhlém zátahu vykonaném uplynulý víkend. Ve středu rozhodl soudce o uvalení vazby na šestici zadržených. Jsou podezřelí ze založení, zesnování a podporování zločinecké skupiny, z vydírání, hrubého nátlaku, maření výkonu úředního rozhodnutí a poškozování cizí věci. Trestní činnost měli provádět od roku 2009 až do současnosti.

Jagnešák byl účastníkem olympijských her v Salt Lake City 2002, Turíně 2006, Vancouveru 2010 a v Soči 2014. Loni se neúspěšně ucházel o post prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV). „Nemáme žádnou vědomost o tom, že by důvody zadržení Milana Jagnešáka měly jakoukoli souvislost s SOV, s působením jmenovaného ve slovenském sportu a v olympijském hnutí. SOV bude plně respektovat výsledky policejního vyšetřování," uvedl SOV ve svém prohlášení.

Server pluska.sk uvedl, že Jagnešák v minulosti podnikal se soukromou bezpečnostní službou a tehdy se mohl dostat do styku s podsvětím.

Reklama

Související témata: