Hlavní obsah

Česká legenda si to rozdá s americkým šampiónem. Pak dají lekci fanouškům

Praha

Když budete chtít, dostanete lekci. A pořádnou. K tomu ještě uvidíte bitvu, jaká se v Čechách nikdy nehrála. Vládce českého squashe Jan Koukal ověnčený sedmnácti domácími tituly si to rozdá s dvojnásobným americkým mistrem Toddem Harritym. Fanoušci pak dostanou možnost si s hvězdami zatrénovat. Akce se uskuteční v sobotu v pražském sportovním centru Hector, na stejném místě se uskuteční i turnaj kategorie C pořádaný pod hlavičkou České squashové asociace.

Foto: Sport Invest

Český squashista Jan Koukal

Článek

Český squash má v posledních letech jedno nepsané pravidlo. Jan Koukal není zvyklý doma prohrávat a sbírá mistrovské tituly. Otázkou je, zda ho nedostane na lopatky americký šampión Harrity, který je nyní na 49. místě světového žebříčku PSA. Český suverén se výzvy nebojí. „Zatím jsme spolu nehráli, ale cíl zůstává stejný, chci ho porazit," hlásí nebojácně Koukal, který na žebříčku PSA v současné době nefiguruje.

Svými úspěchy z minulosti si získal už dopředu respekt amerického soupeře. „Honzu samozřejmě znám. Vím, že vyhrál hodně PSA turnajů, je to velmi zkušený hráč. Bude určitě těžkým soupeřem, o to více bude náš duel zajímavý," tuší americký mistr. Před cestou do Čech si ale moc informací o tom, jak na tom český squash je, nezjišťoval. „Ale vím, že Honza tu vyhrál mnoho titulů, je zdejší legendou. Je mi ctí si s ním zahrát," dodal Harrity.

Koukal je zdejší legendou, ví Američan

Americká jednička se naopak rozpovídala o tom, jak je squash populární v USA. „Nových kurtů přibývá. Navíc stále více vysokých škol a univerzit nabízí squashové programy, máme tedy hodně talentovaných juniorských hráčů. Myslím, že v budoucnosti u nás tento sport hodně prorazí," maluje si budoucnost v růžových barvách Harrity.

Squashoví nadšenci či amatérští hráči mají možnost s oběma profesionály potrénovat. V pátek budou oba k dispozici při soukromých lekcích, které mají za úkol zdokonalit hru. O den později už se bude hrát. Nejprve turnaj kategorie C pod hlavičkou České squashové asociace, v pět odpoledne už si to rozdají squashoví mistři.

Reklama

Související témata: