Hlavní obsah

Špionáž! Policie vyšetřuje nález štěnice v pokoji ragbistů Nového Zélandu

Sydney

Nevšední případ sportovní špionáže řeší australská policie. Zatkla a obvinila jednapadesátiletého muže v souvislosti s nálezem odposlouchávacího zařízení v hotelovém pokoji v Sydney, kde měla loni v srpnu týmovou poradu novozélandská ragbyová reprezentace. Úřadující světoví šampioni se v "napíchnuté" místnosti připravovali na zápas s Austrálií, kterou pak v rámci tradičního Bledisloe Cupu porazili 42:8.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Špionáž a odposlechy zasáhly už i ragby. Muž odposlouchával poradu úřadujících světových šampiónů z Nového Zélandu, teď vše řeší policie a soud. Ilustrační foto.

Článek

Podle novozélandského kouče Steva Hansena zatčený muž pracoval pro All Blacks dlouhou dobu a těšil se důvěře. "Upřímně, to obvinění vypadá bizarně a neuvěřitelně. Nicméně, jako u všech případů, které jdou k soudu, není vhodné to nějak dál komentovat, protože by to mohlo ohrozit výsledek," řekl Hansen. Soud v Sydney se bude případem zabývat 21. března.

Velmi sofistikované odposlouchávací zařízení bylo podle médií nalezeno v židli v místnosti, kde Novozélanďané probírali taktiku na zápas se svými velkými rivaly. Šéf australského ragby Bill Pulver odmítl, že by do kauzy byli Australané nějak zapojeni. Celou záležitost označil za směšnou.

Reklama

Související témata: